• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

ART & WINE ON THE MOVE στην Καβάλα!

Η πρωτότυπη έκθεση τέχνης & οίνου στο ξενοδοχείο IMARET!

 

Μια έκθεση που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το κρασί με την τέχνη, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ανά την Ελλάδα οινόφιλοι: στο ART & WINE ON THE MOVE που “ταξιδεύει” μέσα στην χρονιά σε όλη την Ελλάδα,  δίνεται η σπάνια ευκαιρία να δει κάποιος από κοντά τους εντυπωσιακούς ζωγραφικούς πίνακες που έχουν κοσμήσει τις εμβληματικές ετικέτες του Château Nico Lazaridi.

Μια κινητή έκθεση με χρώματα, γεύσεις και αρώματα που δεν πρέπει να χάσετε!

O νέος σταθμός της έκθεσης, είναι το ξενοδοχείο IMARET στην Καβάλα, Τετάρτη 12 – Τρίτη 25 Ιουνίου

Το Imaret στεγάζεται σε ένα ιστορικό μνημείο, σε μια μοναδική τοποθεσία στη πόλη της Καβάλας με μαγευτική θέα στη θάλασσα. Χτίστηκε το 1817 και αναπαλαιώθηκε προσεκτικά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μαγευτικού χώρου φιλοξενίας πρώτης κατηγορίας, συνδυάζοντας αυθεντική οθωμανική αρχιτεκτονική με σύγχρονη πολυτέλεια. Η πλούσια ιστορία του χώρου αναδεικνύεται μέσα από τις οργανωμένες περιηγήσεις στο μνημείο, που περιλαμβάνουν το τζαμί και την κατοικία του Μοχάμεντ Άλι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης ART & WINE ON THE MOVE:

Τιμές γνωριμίας στο ποτήρι και τις φιάλες NICO LAZARIDI στο εστιατόριο του Ξενοδοχείου!

 

Wine & Dine Event: Σάββατο 22/6, 20:00

Βραδιά υψηλής γαστρονομίας με μενού 5 πιάτων, συνοδεία εκλεκτών οίνων της NICO LAZARIDI

Καλωσόρισμα: Γκαζπάτσο Τομάτας/Πιπεριές

Château Nico Lazaridi Λευκό 2018 (Sauvignon Blanc, Ugni Blanc, Μοσχάτο Αλεξανδρείας) ΠΓΕ Δράμα

*** 

Σπαράγγια: Μπουράτα/Κρόκος Αυγού/Μαραθόσπορος/Παρμεζάνα

Cavalieri Nico Lazaridi Λευκό 2018 (Ασύρτικο, Sauvignon Blanc, Ugni Blanc) ΠΓΕ Αγορά

*** 

Κριθαρότο: Γαρίδα/Σέλινο/Σέλερυ/Ταραμάς

Μαγικό Βουνό Λευκό 2018 (Sauvignon Blanc) ΠΓΕ Αγορά

 ***

Χτένι: Κρίταμο/Φινόκιο/Σαμπάνια

Perpetuus Λευκό 2017 (Semillon) ΠΓΕ Δράμα

 ***

Σορμπέ: Λεμόνι

 ***

Μοσχαράκι: Φιλέτο Μόσχου/Πατάτα/Τοματίνια/Σάλτσα Κρασιού

Château Nico Lazaridi Ερυθρό 2016 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese) ΠΓΕ Δράμα

 ***

Σορμπέ: Πεπόνι/Σαμπούκος/Ελαιόλαδο

***

Επιδόρπιο: Σοκολάτα/Μύρτιλο/Μέντα

Μελισσουργός, Οίνος Ερυθρός Λιαστός (Merlot) ΠΓΕ Δράμα

 ***

Πατέ Φρούτων: Φράουλα/Τριαντάφυλλο

Rosé Solitaire Ροζέ Ημίξηρος 2018 (Cabernet Franc, Grenache Rouge) ΠΓΕ Δράμα

Θέσεις περιορισμένες | Τιμή 60€ κατ’ άτομο | Κρατήσεις: 2510620151

Imaret Hotel: Πουλίδου 30, Καβάλα, Τηλ. 2510-620151

Έμπνευση και πρωτοτυπία

Οι ετικέτες των οίνων της οικογένειας «Château», όπως και αυτές του «Μαγικού Βουνού», αποτελούν ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα καλλιτεχνικό “showcase”. Όλες τους απεικονίζουν πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για τους συγκεκριμένους οίνους. Το λευκό και το ερυθρό «Château» καθώς και το Rose Nico Lazaridi ανανεώνουν την ετικέτα τους κάθε επτά χρόνια, μια αλλαγή που συχνά σηματοδοτεί μεταβολές στο ίδιο το προϊόν, όπως στην ποικιλιακή σύνθεση ή την οινοποίηση.

 

Εμπνευσμένα από τα υπέροχα κρασιά και τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν, τα έργα αυτά εκτίθενται όλα αυτά τα χρόνια στους χώρους του οινοποιείου στην Αγορά της Δράμας. Όλοι οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να τα θαυμάσουν κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι χάρη στην έκθεση ART & WINE ON THE MOVE, οι συγκεκριμένοι πίνακες εκτίθενται για πρώτη φορά εκτός του οινοποιείου!

 

Οι καλλιτέχνες που επιμελήθηκαν τις ετικέτες των «Château» είναι οι Γιάννης Νάνου, Φαίδων Πατρικαλάκης, Χρήστος Μαρκίδης, Παύλος-Άγγελος Κουγιουμτζής, Γιάννης Νίκου και Γιώργος Ταξίδης. Οι περισσότεροι δημιούργησαν έργα ανθρωποκεντρικά, πίνακες που αναδεικνύουν τη σχέση του ατόμου με τη φύση μέσα από τη δημιουργία, την εργασία, την τέχνη και το όραμα.

Αγάπη για την Τέχνη, πάθος για το Κρασί

Η ιστορία της NICO LAZARIDI καταδεικνύει την άμεση σχέση της με τον κόσμο της τέχνης. Ο ιδρυτής της εταιρίας, Νίκος Λαζαρίδης, ήθελε να παράγει ένα σύγχρονο προϊόν, που να εκπροσωπεί την Ελλάδα και να προβάλει τη δυναμική της σύγχρονης τέχνης, η οποία είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι έχει ανθίσει στην χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Το προσωπικό του ενδιαφέρον γύρω από τα εικαστικά μεταφέρθηκε στο Οινοποιείο καθώς πρόβαλλε μέσα σε αυτό σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της NICO LAZARIDI, Φεδερίκος Λαζαρίδης, συνεχίζει να δίνει «βήμα» σε εικαστικούς δημιουργούς, προβάλλοντας τα έργα τους μέσα από τις ετικέτες των οίνων της εταιρίας σε όλο τον κόσμο!

Related Posts