Κρασί chateau nico lazaridi λευκό

CHÂTEAU NICO LAZARIDI ΛΕΥΚΟ

2017
ΠΓΕ ΔΡΑΜΑ
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Το Château Nico Lazaridi, το πιο γνωστό brand name της NICO LAZARIDI που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία της εταιρίας και της οινολογικής αναγέννησης του Νομού Δράμας το 1987. Ο αμπελώνας, από τον οποίο προέρχεται η πρώτη ύλη, περιβάλει περιμετρικά το ομώνυμο οινοποιείο Château Nico Lazaridi, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με το ανάγλυφο της περιοχής.

Η σύνθεσή του Château Nico Lazaridi λευκό από τις διεθνείς ποικιλίες Sauvignon Blanc και Ugni Blanc σε συνδυασμό με την ελληνική ποικιλία του Μοσχάτου Αλεξανδρείας επιβεβαιώνει την εξαιρετική ποιότητά του. Αποτελεί μέρος της οικογένειας των Château Nico Lazaridi και χαρακτηρίζεται εικαστικά από τα νέα έργα του ζωγράφου Γιάννη Νίκου με θέμα τον χορό των αισθήσεων, συνδυάζοντας την έκσταση και απελευθέρωση που αντιπροσωπεύει ο χορός, με την ουσία του κρασιού.

Οίνος με λαμπερό χρώμα και έντονες πρασινοκίτρινες ανταύγειες. Έντονος φρουτώδης χαρακτήρας, με αρώματα που θυμίζουν κίτρινα άγουρα φρούτα και ροδάκινο με ευγενικές βοτανικές νότες. Στόμα με ιδιαίτερη ευχάριστη οξύτητα, αρμονικά δεμένο με καθαρή αρωματική επίγευση.  Σερβίρεται δροσερό στους 8-12οC, συνοδεύοντας άριστα θαλασσινά, ψάρια, λευκά άπαχα κρέατα και λαδερά μεσογειακής κουζίνας .

Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα.

Ποικιλίες: Sauvignon Blanc 60%, Ugni Blanc 30%, Μοσχάτο Αλεξανδρείας 10%.

Αμπελώνες: Δημοτικά Διαμερίσματα Αγοράς, Πηγαδίων και Αδριανής.

Καλλιέργεια: Σε υψόμετρο 250m, εδάφη ελαφριάς προς μέτριας σύστασης με κλίση εδάφους που ευνοεί την καλή αποστράγγιση  και προσανατολισμό από Βορρά προς Νότο για την καλύτερη ωρίμανση των σταφυλιών.

Ημερομηνία τρύγου: Αύγουστος-Σεπτέμβριος.

Οινοποίηση – Ωρίμανση: Λευκή οινοποίηση με τη μέθοδο κρυοεκχύλισης στους 8 – 12οC. Ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη ωρίμανση σε φίνες οινολάσπες.

Οινολογικές αναλύσεις:
Αλκοολικός τίτλος: 12,2%
Ολική Οξύτητα: 5.60 g/l
Ανάγοντα σάκχαρα :2.37 g/l
pH: 3,22

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Οίνος με λαμπερό χρώμα και έντονες πρασινοκίτρινες ανταύγειες. Έντονος φρουτώδης χαρακτήρας, με αρώματα που θυμίζουν κίτρινα άγουρα φρούτα και ροδάκινο με ευγενικές βοτανικές νότες. Στόμα με ιδιαίτερη ευχάριστη οξύτητα, αρμονικά δεμένο με καθαρή αρωματική επίγευση.

Φύλαξη – Παλαίωση: Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται δροσερό στους 8-12οC, συνοδεύοντας άριστα θαλασσινά, ψάρια, λευκά άπαχα κρέατα και λαδερά μεσογειακής κουζίνας.