• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

Νέος Μονοποικιλιακός Οίνος από την NICO LAZARIDI : Cavalieri XINOMAVRO

A bottle of Cavalieri XINOMAVRO 2020

Νέος Μονοποικιλιακός Οίνος από την NICO LAZARIDI : Cavalieri XINOMAVRO

H NICO LAZARIDI παρουσιάζει ένα ολοκαίνουργιο οίνο από την ελληνική ποικιλία Ξινόμαυρο, που έρχεται να προστεθεί στην οινική οικογένεια Cavalieri.

 

Συνεχής έρευνα, δοκιμές και οινοποιήσεις: η αναζήτηση για το καλύτερο δεν σταματά ποτέ στην NICO LAZARIDI! Ένας νέος οίνος έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των προϊόντων του οινοποιείου, που μετρά πάνω από 35 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στο ελληνικό κρασί.

 

Η ιδέα της NICO LAZARIDI ήταν να δημιουργήσει μια σειρά από μονοποιλιακά οινικά προϊόντα, ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία του Cavalieri ASSYRTIKO.

Τα Cavalieri πλέον αναδεικνύουν τον χαρακτήρα συγκεκριμένων ποικιλιών: Cavalieri MALAGOUSIA, Cavalieri MERLOT και τώρα το Cavalieri XINOMAVRO.

 

Το Ξινόμαυρο, η δημοφιλής γηγενής ποικιλία της Βορείου Ελλάδος με τη διεθνή απήχηση δίνει κρασιά με μεγάλη δυναμική παλαίωσης και συμπληρώνει ιδανικά την σειρά Cavalieri.

Ο πρώτος ΠΟΠ Νάουσα οίνος της NICO LAZARIDI διαθέτει τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας: πολύπλοκη μύτη με αρώματα που θυμίζουν ώριμα κόκκινα φρούτα, νότες πικάντικων μπαχαρικών, βοτάνων, φύλλα ντομάτας και κέδρου. Γεμάτο στόμα με υψηλή οξύτητα και τανίνες με ευχάριστη μακρά επίγευση.

Απολαύστε το μαζί με κρέατα σχάρας, κόκκινα μαγειρευτά κρέατα και κυνήγι, καθώς και με πικάντικα τυριά.

 

Το Cavalieri XINOMAVRO διατίθεται σε φιάλες Standard, Magnum & Double Magnum

 

Το όνομα είναι εμπνευσμένο από τον τιμητικό τίτλο CAVALIERI, που δόθηκε από την Ιταλική Δημοκρατία στον Νίκο, την Μάργκα και τον Φεδερίκο Λαζαρίδη.

Related Posts