• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ CHÂTEAU NICO LAZARIDI ΛΕΥΚΟ & ΡΟΖΕ 2023!

chateau-white-rose-2023-

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ CHÂTEAU NICO LAZARIDI ΛΕΥΚΟ & ΡΟΖΕ 2023!

Ένα νέο οινικό ταξίδι ξεκινά!

Οι καινούργιες εσοδείες των εμβληματικών οίνων της NICO LAZARIDI έρχονται με νέες ετικέτες, που αποτελούν μέρη μιας πρωτότυπης εικαστικής αφήγησης για το κρασί.

Έχουν συμπληρωθεί 35 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο Château Nico Lazaridi Λευκό. Η πρώτη εσοδεία του 1987 που κυκλοφόρησε το 1988 αποτέλεσε το πρώτο κρασί που παρουσίασε ο αμπελώνας της Δράμας, σηματοδότησε μια νέα εποχή και συνείσφερε στην αναγέννηση του σύγχρονου ελληνικού κρασιού!

 

Έργα ορόσημα

Όπως γνωρίζουν οι έλληνες οινόφιλοι, οι ετικέτες της οινικής οικογένειας CHÂTEAU απεικονίζουν πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για τους συγκεκριμένους οίνους, με έμπνευση από τα υπέροχα κρασιά και τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν. Κάθε επισκέπτης του οινοποιείου έχει την ευκαιρία να δει από κοντά όλους τους πίνακες που «έγραψαν ιστορία».

Ανάμεσά τους, οι πρώτες ετικέτες, τα γεμάτα ζεστασιά νοσταλγικά έργα του Γιάννη Νάνου, οι εμπνευσμένοι από το βενετσιάνικο καρναβάλι πίνακες του Γιάννη Νίκου, οι εντυπωσιακοί «Χορευτές» του, οι πλούσιοι σε χρωματική ένταση πίνακες του Φαίδωνα Πατρικαλάκη. Και ακόμα έργα δημιουργών από την περιοχή της Δράμας όπως ο  γνωστός γλύπτης Παύλος Κουγιουμτζής, ο καθηγητής της σχολής Βακαλό Χρήστος Μαρκίδης και Γιώργος Ταξίδης, ο οποίος φιλοτέχνησε το επετειακό τρίπτυχο για τα 30 χρόνια του CHÂTEAU.

Όλα τους έργα ανθρωποκεντρικά, που αναδεικνύουν τη σχέση του ατόμου με τη φύση μέσα από τη δημιουργία, την εργασία, την τέχνη και το όραμα. Το κρασί είναι ένα προϊόν ζωντανό, που εξελίσσεται με τον χρόνο, όπως εξελίσσονται και οι απαιτήσεις των ανθρώπων που το απολαμβάνουν, τόσο από πλευράς εικόνας αλλά και περιεχόμενου, κυρίως. Αποτελεί το αποτέλεσμα ενός συνόλου προσπαθειών, που ξεκινούν από το αμπέλι, συνεχίζονται με την οινοποίηση, την εμφιάλωση, για να καταλήξουν στο τραπέζι και το ποτήρι μας.

 

Η ιστορία συνεχίζεται!

Φέτος τα Château αλλάζουν και κυκλοφορούν με ετικέτες φιλοτεχνημένες από τον Γιάννη Γιγουρτάκη.

Με μια ονειρική αφήγηση που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από εικονογραφημένα χειρόγραφα της αναγέννησης, ο ζωγράφος αποδίδει στον καμβά του το ταξίδι των αισθήσεων που ξυπνά κάθε γουλιά του κρασιού.

Ο Γιγουρτάκης εμπνεύστηκε τα θέματά του από την επίσκεψή του στο οινοποιείο και από την Φλωρεντία, τόπο άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικογένεια του Νίκου Λαζαρίδη. Ο πίνακας στο Λευκό απεικονίζει το ξεκίνημα μιας πορείας, ένα δρόμο που ανοίγεται, δίπλα σε ψηλά κυπαρίσσια και ανάμεσα στους αμπελώνες ενώ στο Ροζέ πρωταγωνιστεί ο οίνος που αναβλύζει από το Château. Το οινοποιείο υπάρχει σταθερά σε κάθε πίνακα ως σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης.

CHATEAU NICO LAZARIDI WHITE 2023CHÂTEAU NICO LAZARIDI ΛΕΥΚΟ, 2023

Οίνος Λευκός Ξηρός I Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία

60% Sauvignon Blanc, 35% Ασύρτικο, 5% Μαλαγουζιά

Αλκοόλ: 12.5%

Το χαρμάνι προβάλει την αρωματική πολυπλοκότητα του Sauvignon Blanc, δίνοντας έμφαση σε τροπικά και εσπεριδοειδή φρούτα, τα οποία συνδυάζονται με τον πλούτο και την οξύτητα του Ασύρτικου και με τις ευχάριστες ανθικές νότες της Μαλαγουζιάς. Ένας οίνος με έντονη μύτη και αρώματα μάνγκο, παπάγιας, ανανά, κίτρου, λεμονόχορτου, τσακμακόπετρας καθώς και λευκά άνθη. Στόμα γεμάτο με ευχάριστη τραγανή οξύτητα και μακρά αρωματική επίγευση.

Συνοδεύει άριστα μαγειρευτά με λαχανικά, ζυμαρικά με σάλτσα βασιλικού και σαλάτες με κατσικίσιο τυρί.

 

Château Nico Lazaridi Ροζέ 2023

CHÂTEAU NICO LAZARIDI Rosé, 2023

Οίνος Ροζέ Ημίξηρος I Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

80% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon

Αλκοόλ: 12.5%

Ιριδίζων τριανταφυλλί χρώμα. Ένα ημίξηρο αρωματικό rosé. Το Merlot δίνει ευχάριστα αρώματα κόκκινων φρούτων και γλυκές νότες καθώς το Cabernet Sauvignon εμπλουτίζει το χαρμάνι με ελαφριές βοτανικές νότες και ευχάριστη υψηλή οξύτητα, σημαντικός παράγοντας που ισορροπεί τα υπολειμματικά σάκχαρα. Πολύπλοκα αρώματα κυρίως κόκκινων φρούτων, ευχάριστη οξύτητα και μακρά επίγευση.

Συνοδεύει ευχάριστα ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα, φρούτα και ελαφρά δροσερά γλυκά. Ιδανικό και για απεριτίφ

 

 

CHÂTEAU NICO LAZARIDI ΕΡΥΘΡΟ, 2020

Μια πρώτη ματιά στον πίνακα που θα κοσμήσει την ετικέτα του οίνου, από τον ζωγράφο Γιάννη Γιγουρτάκη (έργο σε εξέλιξη).

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts