• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

ART & WINE ON THE MOVE στο Kelari Pro, στην Αλεξανδρούπολη

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου – Κυριακή 3 Μαρτίου
Έκθεση τέχνης & οίνου
Γιορτάζουμε τα 30 χρόνια του Château Nico Lazaridi με τους πίνακες που κόσμησαν τις ετικέτες του!

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την πρώτη εμφιάλωση του Château Nico Lazaridi, μια σειρά από εκδηλώσεις θα «ταξιδέψουν» μέσα στο 2019 την τέχνη του κρασιού της NICO LAZARIDI σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα: το “ART & WINE ON THE MOVE” ξεκινά!

Στο πρωτότυπο αυτό project που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το κρασί με την τέχνη, οι ανά την Ελλάδα οινόφιλοι θα έχουν την εξαιρετικά σπάνια ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τους εντυπωσιακούς ζωγραφικούς πίνακες που έχουν κοσμήσει τις εμβληματικές ετικέτες του Château Nico Lazaridi.

 

Tο ART & WINE ON THE MOVE συνοδεύουν μια σειρά από wine events, τα οποία θα τρέξουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε διάφορες ελληνικές πόλεις. Με επίκεντρο την έκθεση των πινάκων, θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη οινικές εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις, κάθετες γευστικές δοκιμές και wine and dine events.

Μια κινητή έκθεση με χρώματα, γεύσεις και αρώματα που δεν πρέπει να χάσετε!

Έμπνευση και πρωτοτυπία

Οι ετικέτες των οίνων της οικογένειας «Château», όπως και αυτές του «Μαγικού Βουνού», αποτελούν ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα καλλιτεχνικό “showcase”. Όλες τους απεικονίζουν πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για τους συγκεκριμένους οίνους. Το λευκό και το ερυθρό «Château» καθώς και το Rose Nico Lazaridi ανανεώνουν την ετικέτα τους κάθε επτά χρόνια, μια αλλαγή που συχνά σηματοδοτεί μεταβολές στο ίδιο το προϊόν, όπως στην ποικιλιακή σύνθεση ή την οινοποίηση.

 

Εμπνευσμένα από τα υπέροχα κρασιά και τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν, τα έργα αυτά εκτίθενται όλα αυτά τα χρόνια στους χώρους του οινοποιείου στην Αγορά της Δράμας. Όλοι οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να τα θαυμάσουν κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι χάρη στην έκθεση ART & WINE ON THE MOVE, οι συγκεκριμένοι πίνακες εκτίθενται για πρώτη φορά εκτός του οινοποιείου!

 

Οι καλλιτέχνες που επιμελήθηκαν τις ετικέτες των «Château» είναι οι Γιάννης Νάνου, Φαίδων Πατρικαλάκης, Χρήστος Μαρκίδης, Παύλος-Άγγελος Κουγιουμτζής, Γιάννης Νίκου και Γιώργος Ταξίδης. Οι περισσότεροι δημιούργησαν έργα ανθρωποκεντρικά, πίνακες που αναδεικνύουν τη σχέση του ατόμου με τη φύση μέσα από τη δημιουργία, την εργασία, την τέχνη και το όραμα.

Αγάπη για την Τέχνη, πάθος για το Κρασί

Η ιστορία της NICO LAZARIDI καταδεικνύει την άμεση σχέση της με τον κόσμο της τέχνης. Ο ιδρυτής της εταιρίας, Νίκος Λαζαρίδης, ήθελε να παράγει ένα σύγχρονο προϊόν, που να εκπροσωπεί την Ελλάδα και να προβάλει τη δυναμική της σύγχρονης τέχνης, η οποία είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι έχει ανθίσει στην χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Το προσωπικό του ενδιαφέρον γύρω από τα εικαστικά μεταφέρθηκε στο Οινοποιείο καθώς πρόβαλλε μέσα σε αυτό σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της NICO LAZARIDI, Φεδερίκος Λαζαρίδης, συνεχίζει να δίνει «βήμα» σε εικαστικούς δημιουργούς, προβάλλοντας τα έργα τους μέσα από τις ετικέτες των οίνων της εταιρίας σε όλο τον κόσμο!

Πρώτη έκθεση, στο Kelari Pro, στην Αλεξανδρούπολη!

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου – Κυριακή 3 Μαρτίου

Welcome event: Πέμπτη 21/2, 20:00

  • Δωρεάν ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ!
  • ΤΙΜΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ σε όλες τις φιάλες NICO LAZARIDI

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης:

Με κάθε αγορά φιάλης NICO LAZARIDI, συμμετοχή στην κλήρωση για ένα limited edition magnum CHÂTEAU Ερυθρό, διακοσμημένο με Swarovski

 

 

Κάθετη Γευστική Δοκιμή: Τρίτη 26/2 στις 21:00

Δοκιμάζουμε κορυφαίους ερυθρούς οίνους της NICO LAZARIDI – Θέσεις αυστηρά περιορισμένες

 

KELARI PRO: Κανάρη 7, Αλεξανδρούπολη // 25510-32086

Related Posts