• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

Το νέο ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ερυθρό είναι εδώ!

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την νέα άφιξη του φημισμένου ICON WINE της NICO LAZARIDI – το Μαγικό Βουνό Ερυθρό 2017 είναι έτοιμο για το μεγάλο του ταξίδι και η διάθεσή του μόλις ξεκίνησε από το οινοποιείο!

Το προϊόν – σύμβολο της οινοποιητικής εταιρίας που έβαλε την Δράμα στον οινικό χάρτη αποτελεί την κορύφωση της αδιάκοπης αναζήτησης της NICO LAZARIDI για το καλύτερο οινικό αποτέλεσμα.

Το Μαγικό Βουνό Ερυθρό 2017 είναι ένα χαρμάνι από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Cabernet Franc που καλλιεργούμε στον ιδιόκτητο αμπελώνα μας, στη ζώνη της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) Αγορά, στην περιφερειακή ενότητα Δράμας. Τα σταφύλια τρυγούνται με το χέρι και ωριμάζουν 18 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια (ουγγρικής και γαλλικής προέλευσης) και έπειτα για άλλους 18 μήνες μέσα στη φιάλη. Ως αποτέλεσμα έχουμε έναν οίνο που διαθέτει βαθύ ερυθρό χρώμα, με πολύπλοκη μύτη και αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, μπαχαρικών, καφέ, μαύρης σοκολάτας και νότες βανίλιας. Γεμάτο και δομημένο στόμα με στρόγγυλες τανίνες, ευχάριστη οξύτητα, υψηλό αλκοόλ (14,5%) και μακρά επίγευση.

 

Η ετικέτα του συγκεκριμένου οίνου αλλάζει κάθε χρόνο, καθιστώντας το συλλεκτικό προϊόν. Την ετικέτα για το Μαγικό Βουνό Ερυθρό εσοδείας 2017 κοσμεί το ζωγραφικό έργο που έχει φιλοτεχνήσει η Μικαέλλα Θεοφανοπούλου, η Ελληνίδα εικαστικός που ειδικεύεται στην «one line art», μια εκφραστική γλώσσα με αέρινη απλότητα και πολλές ερμηνείες. Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να «ζευγαρώσει με τις «Στιγμές», τον πίνακα που φιλοτέχνησε για το Μαγικό Βουνό Λευκό 2021.

Magic Mountain Red 2017Ο νέος πίνακας φέρει τον τίτλο «Μεγαλοπρεπής Δίοδος Αρωμάτων» και χαρακτηρίζεται από έντονα κόκκινα, ζωντανά μωβ και σκούρα μπορντώ που απελευθερώνουν ανθικές νότες και γοητευτικά αρώματα. Μία αλληλουχία προσώπων που συναντιούνται με αυτή τη χρωματική πανδαισία μάς οδηγεί σε μία ρομαντική διάσταση οπτικών και γευστικών ερεθισμάτων. Μάτια εκφραστικά, γεμάτα λάμψη αντανακλούν την επιθυμία, την απόλαυση, τον πόθο, τον έρωτα. Κορύφωση των συναισθημάτων με το ‘μαγικό’ άγγιγμα του χεριού, την αγκαλιά και την ανθρώπινη επαφή που «γεμίζουν» τον λευκό καμβά, όπως ο οίνος το ποτήρι μας!

Related Posts