• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

ΥΨΗΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ MUNDUS VINI SPRING TASTING

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ CAVALIERI LAZARIDI 2020

 

Στο Spring Tasting του MUNDUS VINI, ενός από τους πλέον σημαντικούς παγκόσμιους οινικούς διαγωνισμούς, έλαβε μέρος και διακρίθηκε το CAVALIERI LAZARIDI 2020

 

Ο λευκός ξηρός οίνος CAVALIERI LAZARIDI 2020– ΠΓΕ Δράμα ξεχώρισε και τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο στον 30ο διαγωνισμό MUNDUS VINI που διεξήχθη 22 με 27 Φεβρουαρίου στην Γερμανία και στον οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες κρασιά από όλο τον κόσμο.

 

Όλα τα κρασιά του Mundus Vini Spring Tasting αξιολογήθηκαν σύμφωνα με το σύστημα 100 πόντων του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV), αναγνωρισμένου και από την Διεθνή Ένωση Οινολόγων (UIOE). Οι αυστηροί κανόνες του διαγωνισμού περιορίζουν την απονομή διακρίσεων μόνο στο 40% των συμμετοχών που τα αξιολογούν φημισμένες προσωπικότητες από τον κόσμο, οινολόγοι, σομελιέ, αναγνωρισμένοι buyers, ειδικοί δημοσιογράφοι και επιστήμονες.

 

Το CAVALIERI LAZARIDI ανανέωσε το χαρμάνι του την περασμένη χρονιά και πλέον αποτελείται από 100% Ασύρτικο. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες από 12 ως 17οC σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ένα ποσοστό του Ασύρτικου ολοκληρώνει την ζύμωση σε καινούργια βαρέλια ακακίας όπου ωριμάζει για 6 μήνες εφαρμόζοντας battonage. Η υπόλοιπη ποσότητα του οίνου παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμενές με τις λεπτές οινολάσπες.

 

Έχει βαθύ λεμονί χρώμα, έντονη μύτη με αρώματα εσπεριδοειδών, λευκόσαρκα φρούτα, βοτανικές νότες σε συνδυασμό με νότες μελιού και γιασεμιού που φανερώνουν την εξάμηνη παραμονή σε βαρέλια ακακίας με παρουσία των λεπτών οινολασπών. Διαθέτει πλούσιο σώμα, με ευχάριστα υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Συνοδεύει άριστα φρέσκα λαχανικά, λιπαρά ψάρια και θαλασσινά με όξινες σάλτσες, μανιτάρια, λευκά κρέατα, hummus και sushi.

 

 

 

CAVALIERI LAZARIDI 2020
ΠΓΕ ΔΡΑΜΑ
Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση:  100% Ασύρτικο
Αλκοόλ: 13.5%

Related Posts