• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

ART & WINE ON THE MOVE στον ΒΟΛΟ!

Η πρωτότυπη έκθεση τέχνης & οίνου στο Grappa και το Gala!

 

Μια έκθεση που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το κρασί με την τέχνη, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ανά την Ελλάδα οινόφιλοι: στο ART & WINE ON THE MOVE που “ταξιδεύει” μέσα στην χρονιά σε όλη την Ελλάδα,  δίνεται η σπάνια ευκαιρία να δει κάποιος από κοντά τους εντυπωσιακούς ζωγραφικούς πίνακες που έχουν κοσμήσει τις εμβληματικές ετικέτες του Château Nico Lazaridi.

 

Tο ART & WINE ON THE MOVE συνοδεύουν μια σειρά από wine events, τα οποία θα τρέξουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε διάφορες ελληνικές πόλεις. Με επίκεντρο την έκθεση των πινάκων, θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη οινικές εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις, κάθετες γευστικές δοκιμές και wine and dine events.

Μια κινητή έκθεση με χρώματα, γεύσεις και αρώματα που δεν πρέπει να χάσετε!

Επόμενος σταθμός της έκθεσης, το Grappa Vino & Aperitivo και στο Gala Eats & Bites στον Βόλο!

Τρίτη 21 Μαΐου  – Κυριακή 2 Ιουνίου

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης:
Προνομιακές τιμές σε όλες τις ετικέτες NICO LAZARIDI!

Food & Wine Pairing: Πέμπτη 30/5, 20:00
Απολαμβάνουμε σε ποτήρι αγαπημένους οίνους της Nico Lazaridi και τους συνδυάζουμε με εξαιρετικές street food γεύσεις στην αυλή του Grappa!

Κάθετη Γευστική Δοκιμή: Πέμπτη 30/5 στις 21:00
Η οινολόγος Φεντερίκα Λαζαρίδη μας οδηγεί σε ένα οινικό ταξίδι πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα καθώς δοκιμάζουμε δημοφιλείς
αλλά και σπάνιες ετικέτες της NICO LAZARIDI!
Θέσεις αυστηρά περιορισμένες – Κρατήσεις στο 6945321408

Έμπνευση και πρωτοτυπία

Οι ετικέτες των οίνων της οικογένειας «Château», όπως και αυτές του «Μαγικού Βουνού», αποτελούν ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα καλλιτεχνικό “showcase”. Όλες τους απεικονίζουν πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για τους συγκεκριμένους οίνους. Το λευκό και το ερυθρό «Château» καθώς και το Rose Nico Lazaridi ανανεώνουν την ετικέτα τους κάθε επτά χρόνια, μια αλλαγή που συχνά σηματοδοτεί μεταβολές στο ίδιο το προϊόν, όπως στην ποικιλιακή σύνθεση ή την οινοποίηση.

 

Εμπνευσμένα από τα υπέροχα κρασιά και τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν, τα έργα αυτά εκτίθενται όλα αυτά τα χρόνια στους χώρους του οινοποιείου στην Αγορά της Δράμας. Όλοι οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να τα θαυμάσουν κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι χάρη στην έκθεση ART & WINE ON THE MOVE, οι συγκεκριμένοι πίνακες εκτίθενται για πρώτη φορά εκτός του οινοποιείου!

 

Οι καλλιτέχνες που επιμελήθηκαν τις ετικέτες των «Château» είναι οι Γιάννης Νάνου, Φαίδων Πατρικαλάκης, Χρήστος Μαρκίδης, Παύλος-Άγγελος Κουγιουμτζής, Γιάννης Νίκου και Γιώργος Ταξίδης. Οι περισσότεροι δημιούργησαν έργα ανθρωποκεντρικά, πίνακες που αναδεικνύουν τη σχέση του ατόμου με τη φύση μέσα από τη δημιουργία, την εργασία, την τέχνη και το όραμα.

Αγάπη για την Τέχνη, πάθος για το Κρασί

Η ιστορία της NICO LAZARIDI καταδεικνύει την άμεση σχέση της με τον κόσμο της τέχνης. Ο ιδρυτής της εταιρίας, Νίκος Λαζαρίδης, ήθελε να παράγει ένα σύγχρονο προϊόν, που να εκπροσωπεί την Ελλάδα και να προβάλει τη δυναμική της σύγχρονης τέχνης, η οποία είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι έχει ανθίσει στην χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Το προσωπικό του ενδιαφέρον γύρω από τα εικαστικά μεταφέρθηκε στο Οινοποιείο καθώς πρόβαλλε μέσα σε αυτό σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της NICO LAZARIDI, Φεδερίκος Λαζαρίδης, συνεχίζει να δίνει «βήμα» σε εικαστικούς δημιουργούς, προβάλλοντας τα έργα τους μέσα από τις ετικέτες των οίνων της εταιρίας σε όλο τον κόσμο!

Related Posts