• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ 2015

Θα… κλέψει τις εντυπώσεις!

To “Μαγικό Βουνό Ερυθρό”, το φημισμένο ICON WINE της NICO LAZARIDI που καθιέρωσε την Δράμα ως οινοποιητική περιοχή, εμφιάλωσε τη νέα του εσοδεία πριν από λίγες εβδομάδες. Με ένα νέο πίνακα στην ετικέτα του, ετοιμάζεται να… κλέψει τις εντυπώσεις και να κατακτήσει για άλλη μια φορά τους απανταχού θαυμαστές του!

 

Icon Wine

Έχουν περάσει πάνω από 25 χρόνια από τον πρώτο τρύγο του Μαγικού Βουνού στο οινοποιείο CHÂTEAU NICO LAZARIDI στην Αγορά Δράμας. Το προϊόν – σύμβολο της οινοποιητικής εταιρίας που έβαλε την Δράμα στον οινικό χάρτη, αποτελεί το αποτέλεσμα μιας αδιάκοπης αναζήτησης για το καλύτερο οινικό αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι παραλήφθηκε η εσοδεία του 2014 και δεν βγήκε ποτέ σε κυκλοφορία καθώς ο τρύγος της συγκεκριμένης χρονιάς δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις του premium οίνου.

Μέσα στα χρόνια, το θρυλικό icon wine απέκτησε φανατικούς φίλους καθώς αναδείχθηκε σε ένα «μεγάλο κρασί από διεθνείς ποικιλίες» και από τους καλύτερους και πιο δημοφιλείς οίνους παλαίωσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη διεθνή αγορά.

Τις δύο ετικέτες του (Λευκό & Ερυθρό) έχουν κοσμήσει πρωτότυπα έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Γιάννης Νίκου, η Όπυ Ζούνη, ο Γιάννης Βαλυράκης, ο Γιώργος Ταξίδης και άλλοι. Όλες οι ετικέτες είναι πρωτότυπες δημιουργίες, εμπνευσμένες για να συνοδέψουν ξεχωριστά την κάθε εσοδεία του “Μαγικού Βουνού” εκφράζοντας σχεδόν το σύνολο των τάσεων της ζωγραφικής: από τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό, έως τον υπερρεαλισμό, την αφαίρεση και τον συμβολισμό. Διαφορετικές εικόνες και στυλ, που έχουν όμως αδιόρατο συνδετικό κρίκο τη φιάλη του θρυλικού κρασιού!

 

Οι «Κλέφτες»

Στην ολοκαίνουργια ετικέτα για το ερυθρό “Μαγικό Βουνό” εσοδείας 2015 βρίσκεται το έργο «Κλέφτες», που έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός καλλιτέχνης Γιάννης Γιγουρτάκης. Χρησιμοποιώντας λάδι πάνω σε καμβά, ο ζωγράφος μάς δίνει μια πρωτότυπη σύνθεση: δύο μορφές κουβαλούν ένα υπερμεγέθες τσαμπί σταφύλι, σαν να πραγματοποιούν μια απόδραση από ένα περιφραγμένο μέρος, ενώ στο βάθος δεσπόζει ένα βουνό.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης μας συστήνει καλύτερα τους… «κλέφτες» του: «Στο συγκεκριμένο πίνακα εμπεριέχονται τρεις διαφορετικές ζωγραφικές επιρροές. Η βυζαντινή τεχνοτροπία, που αντανακλάται στη λογική της τρισδιάστατης απεικόνισης που προσδίδει γλυπτική φόρμα στο βουνό του φόντου. Οι δύο φιγούρες είναι εμπνευσμένες από ένα γαλλικό χειρόγραφο του μεσαίωνα ενώ το τείχος με το σύρμα αποτελεί μια σύγχρονη αναφορά σε κάθε είδους μορφή εγκλεισμού στον 20ο αιώνα. Το αντικείμενο του πόθου των κλεφτών δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το σταφύλι, που συμβολίζει την ίδια τη ζωή και τον αέναο κύκλο της. Κατ’ επέκταση, μια πολύτιμη ουσία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κρασί και τον πολιτισμό… Εν δυνάμει, θα έλεγα πως, κλέφτες θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι, καθώς όλοι αποζητάμε τις φευγαλέες μικρές στιγμές απόλαυσης που μας χαρίζει ο οίνος!

 

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

Ο Γιάννης Γιγουρτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και από το 2007 έως το 2012 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Δ’ εργαστήριο ζωγραφικής. Έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 20 ομαδικές εκθέσεις και έργα του βρίσκονται σε αρκετές ατομικές συλλογές. Το 2016 ήταν ένας από τους 125 εικαστικούς από όλο τον κόσμο που δούλεψαν στην ταινία animation “Loving Vincent” με θέμα τη ζωή του Vincent Van Gogh. Το έργο του «Αεροπλανάκι» κοσμεί την ετικέτα για το Μαγικό Βουνό Λευκό 2018.

 

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ 2015

Οίνος Ερυθρός Ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά

Cabernet Sauvignon 50% Cabernet Franc 50%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Βαθύ ρουμπινί χρώμα με ελαφρές κεραμιδί ανταύγειες. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, βιολέτας, καφέ, σοκολάτας & μπαχαρικών. Στόμα γεμάτο και ισορροπημένο, με μακρά επίγευση.

Οινοποίηση: Ωρίμαση σε δρύινα βαρέλια για 18-20 μήνες.

Φύλαξη–Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 10-15 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 16-18οC, συνοδεύοντας κόκκινα κρέατα, φτερωτό κυνήγι και πικάντικα τυριά

 

Όλοι οι πίνακες που έχουν κοσμήσει τις ετικέτες του Μαγικού Βουνού βρίσκονται στο οινοποιείο Château Nico Lazaridi στην Δράμα, στην ομώνυμη Πινακοθήκη

Related Posts