• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΛΕΥΚΟ 2019

Από τη Σκέψη, στη Δημιουργία

To “Μαγικό Βουνό Λευκό”, το φημισμένο ICON WINE της NICO LAZARIDI από 100% Sauvignon Blanc μόλις προσέθεσε ένα νέο κεφάλαιο στην πολύχρονη ιστορία του καθώς ξεκίνησε η εμφιάλωση της εσοδείας του 2019! Ευκαιρία για τους απανταχού θαυμαστές του να αναζητήσουν την αξεπέραστη οινική εμπειρία που προσφέρει και τη συλλεκτική φιάλη που κοσμεί κάθε χρόνο ένας νέος πίνακας.

 

Icon Wine

Το Μαγικό Βουνό Λευκό προέρχεται από έναν τόπο με πλούσια ιστορία και σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά που περιβάλλεται προστατευτικά από τα όρη Φαλακρό στα βόρεια και Μενοίκιο στα βορειο-δυτικά και νοτιαοανατολικά «βλέπει» το χρυσοφόρο Παγγαίο – το Μαγικό μας Βουνό, που έχει συνδέσει το όνομά του με την Διονυσιακή λατρεία και την αναζήτηση θησαυρών από τους μεγάλους Μακεδόνες βασιλιάδες.

Το προϊόν – σύμβολο της οινοποιητικής εταιρίας που έβαλε την Δράμα στον οινικό χάρτη αποτελεί την κορύφωση της  αδιάκοπης αναζήτησης για το καλύτερο οινικό αποτέλεσμα.

Φέρει την ονομασία «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά» που περιλαμβάνει τις περιοχές των τοπικών κοινοτήτων της Αγοράς και Πηγαδίων Μεγάλου Αλεξάνδρου του Δήμου Δοξάτου. Καλύπτει μία πολύ μικρή ζώνη, ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα αμπελώνων (terroir), διαφοροποιούμενο από την υπόλοιπη περιοχή της Δράμας. Οι ιδανικές θερμοκρασίες και η απουσία βροχοπτώσεων και ασθενειών στα αμπέλια συνθέτουν τις καταλληλότερες συνθήκες για την παραγωγή υψηλής ποιότητας πρώτης ύλης.

 

Sorrow

Την ετικέτα για το “Μαγικό Βουνό Λευκό ” εσοδείας 2019 κοσμεί το ζωγραφικό έργο που έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός καλλιτέχνης Γιώργος Κόφτης.

Πρόκειται για ένα μεγάλων διαστάσεων (1.20Χ 1.60m) πίνακα που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά: πάνω σε ένα έντονο μπλε φόντο, μια ανθρώπινη φιγούρα με σκυμμένο το κεφάλι σε καθιστή στάση, μοιάζει να σκέφτεται και να ενδοσκοπεί. Η ασυνήθιστη θέση του σώματος και η έντονη χρωματική αντίθεση ανάμεσα σε αυτό και ό,τι το περιβάλλει αιχμαλωτίζουν το βλέμμα.

Μιλώντας για τους συμβολισμούς στη συγκεκριμένη ζωγραφική σύνθεση, ο ίδιος ο καλλιτέχνης αποκαλύπτει τι ήθελε να αποδώσει: «Την εγγύτητα του ανθρώπου με τη γη, τη ζώσα ύλη που είμαστε οι ίδιοι. Τον άνθρωπο που κοιτάζει και βρίσκει μέσα του αιώνες, ιστορία, χώμα, νερό και κρασί.  Βρίσκει τα μεγάλα αλλά και τα μικρά. Αιωρείται αλλά και ταπεινώνεται. Πάνω από όλα σκέπτεται, στοχάζεται και μετά δημιουργεί. Η θλίψη γίνεται ΑΦΕΤΗΡΙΑ, γίνεται το έναυσμα. Είναι η σιωπή πριν από την καταιγίδα, είναι η καταιγίδα πριν από το φως».

 

Τις ετικέτες του για τον Λευκό & Ερυθρό οίνο έχουν κοσμήσει πρωτότυπα έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Γιάννης Νίκου, η Όπυ Ζούνη, ο Γιάννης Βαλυράκης, ο Γιώργος Ταξίδης και άλλοι. Όλες οι ετικέτες είναι πρωτότυπες δημιουργίες, εμπνευσμένες για να συνοδέψουν ξεχωριστά την κάθε εσοδεία του “Μαγικού Βουνού” εκφράζοντας σχεδόν το σύνολο των τάσεων της ζωγραφικής: από τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό, έως τον υπερρεαλισμό, την αφαίρεση και τον συμβολισμό. Διαφορετικές εικόνες και στυλ, που έχουν όμως αδιόρατο συνδετικό κρίκο τη φιάλη του θρυλικού κρασιού!

 

 

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

Ο Γιώργος Κόφτης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε ζωγραφική στην Φλωρεντία και  την Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε το 2007. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ασχοληθεί με την σκηνογραφία, την εικονογράφηση και τη ζωγραφική κτιρίων και τη διδασκαλία.

 

 

***

 

 

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΛΕΥΚΟ 2019

  • Οίνος Λευκός Ξηρός
  • Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά
  • Sauvignon Blanc 100%

 

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Διαυγές χρυσαφί χρώμα. Πολύπλοκος οίνος. Στη μύτη ώριμα φρούτα που θυμίζουν ροδάκινο, πεπόνι, μάνγκο, βοτανικές νύξεις. Αρώματα τα οποία δένουν αρμονικά με τα γλυκά αρώματα βανίλιας, καρύδας. Στόμα ισορροπημένο, γεμάτο σώμα με ευχάριστη οξύτητα, μακρά επίγευση με αρώματα που ακολουθούν τη μύτη και νότες ξηρών καρπών

 

Οινοποίηση– Ωρίμαση: Οι θερμοκρασίες ζύμωσης διαφέρουν για κάθε αγροτεμάχιο. Ωριμάζει σε επιλεγμένα δρύινα βαρέλια για 6 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες, εφαρμόζοντας batonnage.

 

Φύλαξη–Παλαίωση: Από τα λίγα λευκά κρασιά τα οποία αξίζει να παλαιώσετε. Φύλαξη ως και 8 χρόνια. Η εξέλιξη στη φιάλη αναδεικνύει τριτογενή αρώματα με αποξηραμένα φρούτα, μαρμελάδα ροδάκινο, νότες μελιού, ξηρούς καρπούς, ginger και καραμέλα.

 

Γευστικό ταίριασμα:  Πρόκειται για ένα περίπλοκο οίνο, ο οποίος συνδυάζεται ιδανικά με ένα ευρύ φάσμα γεύσεων. Με πιάτα θαλασσινών, όπως λιπαρά ψάρια, όστρακα, ψητό καλαμάρι αλλά και ζυμαρικά με θαλασσινά. Παράλληλα, είναι ιδανικός συνδυασμός για λευκά κρέατα, όπως πουλερικά και χοιρινό, είτε σκέτα είτε με λευκές σάλτσες. Δοκιμάστε το και με λιπαρό κρέας, όπως κατσίκι και αρνί – χάρη στην υψηλή του οξύτητα δένει αρμονικά με τα λιπαρά αυτά κρέατα. Ιδανικός συνδυασμός και για λευκά φρέσκα αλλά και μέτριας παλαίωσης τυριά. Σερβίρεται στους 10-13°C.

Related Posts