• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

Απογείωση για το νέο Μαγικό Βουνό!

gigourtakis-magic-mountain-white-2018-w

Απογείωση για το νέο Μαγικό Βουνό!

 

To “Μαγικό Βουνό Λευκό 2018”, το αγαπημένο μονοποικιλιακό Sauvignon Blanc της NICO LAZARIDI, εμφιαλώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, φόρεσε νέα ετικέτα και ξεκίνησε να συναντήσει τους οινόφιλους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο!

 

Icon Wine

Το οινοποιείο της NICO LAZARIDI στην Αγορά Δράμας παράγει το θρυλικό icon wine εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Τις δύο ετικέτες του (Λευκό & Ερυθρό) έχουν κοσμήσει πρωτότυπα έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Γιάννης Νίκου, η Όπυ Ζούνη, ο Γιάννης Βαλυράκης, ο Γιώργος Ταξίδης και άλλοι. Όλες οι ετικέτες είναι πρωτότυπες δημιουργίες, εμπνευσμένες για να συνοδέψουν ξεχωριστά την κάθε εσοδεία του “Μαγικού Βουνού” εκφράζοντας σχεδόν το σύνολο των τάσεων της ζωγραφικής: από τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό, έως τον υπερρεαλισμό, την αφαίρεση και τον συμβολισμό. Διαφορετικές εικόνες και στυλ, που έχουν όμως αδιόρατο συνδετικό κρίκο τη μια και μοναδική φιάλη του θρυλικού κρασιού!

 

Το αεροπλανάκι

Η ολοκαίνουργια ετικέτα του λευκού οίνου “Μαγικό Βουνό” που μόλις κυκλοφόρησε είναι ένα έργο που έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός καλλιτέχνης Γιάννης Γιγουρτάκης, απεικονίζει ένα αεροπλάνο του περασμένου αιώνα που πετά σε έναν απειλητικό ουρανό πάνω από έναν σκοτεινό ορεινό όγκο.

Αναφορικά με τον πίνακα, ο Γιγουρτάκης σημειώνει: «Για το “Κόκκινο Αεροπλανάκι” χρησιμοποίησα γκουάς και ακουαρέλα πάνω σε χαρτί. Το θέμα του είναι ένα σχόλιο γύρω τις δυνάμεις πού έρχονται σε αντιπαράθεση με τελικό προορισμό τη γέννηση νέων υπάρξεων. Όπως ο σπόρος που εισχωρεί στην γη και αναδύεται στην συνέχεια για το ταξίδι της ζωής μέχρι τον καρπό, έτσι και το “Αεροπλανάκι”, μέσα σε μία δίνη προσπαθεί να εκπληρώσει το ταξίδι του. Το έργο μου στο σύνολο του μπορεί να χαρακτηριστεί ως “μαγικός ρεαλισμός”, όπου κομμάτια της ορατής πραγματικότητας συνυπάρχουν με αυτά ενός ατομικού ή συλλογικού φαντασιακού, παρμένα πολλές φορές από έργα μέσα από όλο το φάσμα της ιστορίας της τέχνης».

 

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

Ο Γιάννης Γιγουρτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και από το 2007 έως το 2012 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Δ’ εργαστήριο ζωγραφικής. Έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 20 ομαδικές εκθέσεις και έργα του βρίσκονται σε αρκετές ατομικές συλλογές. Το 2016 ήταν ένας από τους 125 εικαστικούς από όλο τον κόσμο που δούλεψαν στην ταινία animation “Loving Vincent” με θέμα τη ζωή του Vincent Van Gogh.

 

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΛΕΥΚΟ, 2018

Οίνος Λευκός Ξηρός.

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά.

Sauvignon Blanc 100%.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Διαθέτει διαυγές κιτρινοπράσινο χρώμα. Στη μύτη, υπέροχα αρώματα καλοκαιρινών εξωτικών φρούτων όπως πεπόνι, μάνγκο και ώριμο κίτρο δένουν αρμονικά με τα αρώματα των ξηρών καρπών και της βανίλιας που γεννιούνται από την παραμονή του οίνου για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια παρουσία οινολασπών. Γεμάτο και λιπαρό στόμα σε απόλυτη ισορροπία με την οξύτητα. Μακρά επίγευση με νότες μπριός και ξηρών καρπών.

Οινοποίηση– Ωρίμαση: Ακολουθείται η μέθοδος κρυοεκχύλισης και ωριμάζει σε επιλεγμένα δρύινα βαρέλια για 6 μήνες.

Φύλαξη–Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 4-5 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα: Πίνεται στους 10-12οC, συνοδεύοντας θαλασσινά, λιπαρά ψάρια, καπνιστό σολομό, λευκά κρέατα και πουλερικά με ελαφρές σάλτσες.

 

Όλοι οι πίνακες που έχουν κοσμήσει τις ετικέτες του Μαγικού Βουνού βρίσκονται στο οινοποιείο Château Nico Lazaridi στην Δράμα, στην ομώνυμη Πινακοθήκη. Περισσότερες πληροφορίες για να οργανώστε την επίσκεψή σας, θα βρείτε εδώ !

Related Posts