• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ 2016

Τιμώντας την επέτειο του 1821, η θρυλική περικεφαλαία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και το εμβληματικό κάλεσμα για Επανάσταση του Αλέξανδρου Υψηλάντη κοσμούν την ετικέτα της συλλεκτικής εσοδείας για το Μαγικό Βουνό Ερυθρό 2016.

Το Μαγικό Βουνό, το πρώτο ελληνικό icon-wine που πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου 3 δεκαετίες και έχει δημιουργήσει πιστούς φίλους σε όλο τον κόσμο, φέτος θα είναι πιο συναρπαστικό από ποτέ! Η εσοδεία του 2015 έχει εξαντληθεί εδώ και μερικούς μήνες και το οινόφιλο κοινό αναμένει την παρουσίαση της νέας εσοδείας.

Ξεκινώντας από την ετικέτα του, όπως και για το Μαγικό Βουνό Λευκό 2020, το έργο που επιλέχθηκε φέτος αποτίνει φόρο τιμής στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Magic Mountain Re 2016 - the painting of the label

Συνδέοντας την αρχαιότητα με το 1821

Έμπνευση για το έργο της ετικέτας στάθηκαν δυο σύμβολα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η περικεφαλαία του στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και το κάλεσμα «Υπέρ Πίστεως» του αρχηγού της Φιλικής Εταιρείας Αλεξάνδρου Υψηλάντη. Με τη φράση αυτή ξεκινά η επιστολή του Αλέξανδρου Υψηλάντη προς τον υπόδουλο λαό της Ελλάδας και σηματοδοτεί την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η οποία κατόπιν θα αποκτήσει μορφή.

Η περικεφαλαία του Κολοκοτρώνη είναι εξάρτημα της στολής του ως Ταγματάρχης του Αγγλικού στρατού, όταν εκείνος υπηρετούσε σε αυτόν στα Επτάνησα. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, ο Κολοκοτρώνης δεν πολεμούσε με την περικεφαλαία αλλά την χρησιμοποίησε αργότερα σε επίσημες εκδηλώσεις του Ελληνικού κράτους, ως σύμβολο του αρχαίου Ελληνισμού, όπου πλέον είχε προστεθεί και το σύμβολο του Σταυρού.

Ο δημιουργός του πίνακα, Γιάννης Γυγουρτάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τη σύνθεση αυτή απεικονίζω την αρχή και το τέλος της Ελληνικής Επανάστασης σε ένα κόκκινο περιβάλλον. Το κόκκινο χρώμα αποτελεί και το ουσιαστικό θέμα του έργου: το κόκκινο της φωτιάς, το κόκκινο του αίματος, το κόκκινο της διέγερσης, το κόκκινο της ανατροπής, το κόκκινο της ζωής, το κόκκινο του κρασιού».

Icon Wine

Τις ετικέτες του ΜΑΓΙΚΟY ΒΟΥΝΟY έχουν κοσμήσει πρωτότυπα έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Γιάννης Νίκου, η Όπυ Ζούνη, ο Γιάννης Βαλυράκης, ο Γιώργος Ταξίδης και άλλοι. Όλα τα έργα είναι πρωτότυπες δημιουργίες, εμπνευσμένες για να συνοδέψουν ξεχωριστά την κάθε εσοδεία του “Μαγικού Βουνού”, εκφράζοντας σχεδόν το σύνολο των τάσεων της ζωγραφικής. Διαφορετικές εικόνες και στυλ, που έχουν όμως αδιόρατο συνδετικό κρίκο τη φιάλη του θρυλικού κρασιού!

Ο Γιάννης Γιγουρτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και από το 2007 έως το 2012 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Δ’ εργαστήριο ζωγραφικής. Έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 20 ομαδικές εκθέσεις και έργα του βρίσκονται σε αρκετές ατομικές συλλογές. Το 2016 ήταν ένας από τους 125 εικαστικούς από όλο τον κόσμο που δούλεψαν στην ταινία animation “Loving Vincent” με θέμα τη ζωή του Vincent Van Gogh.

A 0.75lt bottle of Magic Mountain Red 2016Οίνος-Σύμβολο

Το “Μαγικό Βουνό Ερυθρό” προέρχεται από έναν τόπο με πλούσια ιστορία και σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά. Οι αμπελώνες περιβάλλονται προστατευτικά από τα όρη Φαλακρό στα βόρεια και Μενοίκιο στα βορειο-δυτικά ενώ νοτιαοανατολικά «βλέπουν» το χρυσοφόρο Παγγαίο – το Μαγικό μας Βουνό. Το συγκεκριμένο όρος έχει συνδέσει το όνομά του με την Διονυσιακή λατρεία και την αναζήτηση θησαυρών από τους μεγάλους Μακεδόνες βασιλιάδες.

Το προϊόν – σύμβολο της οινοποιητικής εταιρίας που “έβαλε” την Δράμα στον οινικό χάρτη, αποτελεί την κορύφωση της αδιάκοπης αναζήτησης της NICO LAZARIDI για το καλύτερο οινικό αποτέλεσμα.

Το χαρμάνι που δημιουργήσαμε για το Μαγικό Βουνό Ερυθρό αποτελείται από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Cabernet Franc που καλλιεργούμε στον ιδιόκτητο αμπελώνα μας. Φέρει την ονομασία «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά» που περιλαμβάνει τις περιοχές των τοπικών κοινοτήτων της Αγοράς και Πηγαδίων Μεγάλου Αλεξάνδρου του Δήμου Δοξάτου. Πρόκειται για μία πολύ μικρή ζώνη, ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα αμπελώνων (terroir), διαφοροποιούμενο από την υπόλοιπη περιοχή της Δράμας. Οι ιδανικές θερμοκρασίες και η απουσία βροχοπτώσεων και ασθενειών στα αμπέλια συνθέτουν τις καταλληλότερες συνθήκες για την παραγωγή υψηλής ποιότητας πρώτης ύλης.

 

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ 2016

· Οίνος Ερυθρός Ξηρός

· Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά

· Cabernet Sauvignon 50% – Cabernet Franc 50%

 

Οινοποίηση– Ωρίμαση: Η χρήση σύγχρονων μεθόδων οινοποίησης και άρτιου τεχνικά μηχανολογικού εξοπλισμού, σε συνδυασμό με το αστείρευτο πάθος και την αγάπη των ανθρώπων μας για το κρασί συνδυάστηκαν μοναδικά στο Μαγικό Βουνό Ερυθρό 2016. Τα σταφύλια τρυγούνται χειρονακτικά και ωριμάζουν 18 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια (ουγγρικής και γαλλικής προέλευσης) και έπειτα για άλλους 18 μήνες μέσα στη φιάλη.

 

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Διαθέτει βαθύ ερυθρό χρώμα, με πολύπλοκη και έντονη μύτη. Αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, μπαχαρικών, καφέ, μαύρης σοκολάτας και νότες βανίλιας. Γεμάτο και δομημένο στόμα με στρόγγυλες τανίνες, ευχάριστη οξύτητα και μακρά πολύπλοκη επίγευση.

 

Φύλαξη–Παλαίωση: Ο χρόνος αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τη μορφοποίηση του συγκεκριμένου οίνου. Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση διαπιστώνουμε από τις ενδείξεις και μετά από αλλεπάλληλες και ενδελεχείς δοκιμές, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ υψηλής ποιότητας, χαρμάνι με αρωματικό και γευστικό πλούτο που διαθέτει μεγάλες δυνατότητες για μακρά παλαίωση (15-18 χρόνια από το έτος εσοδείας).

 

Γευστικό ταίριασμα: Ένας ξεχωριστός οίνος που θα απογειώσει τις δικές σας ξεχωριστές στιγμές! Απολαύστε τον ιδανικά μαζί με πλούσια κόκκινα κρέατα, είτε σχάρας, είτε με σύνθετες σάλτσες, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα τανινών. Η πολυπλοκοτητα του οίνου ταιριάζει εξαιρετικά με φτερωτό και ορεινό κυνήγι αλλά και με καπνιστά και φυσικής ωρίμασης αλλαντικά. Παλαιωμένα και πικάντικα τυριά επίσης μπορούν να συνδυαστούν με τον τα αρώματα μπαχαρικών του οίνου που προέρχονται από την παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια.

Related Posts