• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

#μένουμε_σπίτι δημιουργικά!

#μένουμε_σπίτι δημιουργικά!

Καθώς η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει ριζικά και πλέον #μένουμε_σπίτι, ας αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα της ζωής μας πιο θετικά, ως μια ευκαιρία για να εκμεταλλευτούμε το νέο χρόνο που μας δίνεται δημιουργικά, ευχάριστα και υγιεινά!

Ιδού 10+ 1 ιδέες για να περάσετε ευχάριστα στο σπίτι τον καιρό του #lockdown!

1. 👨‍👩‍👧‍👦ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Επιτέλους έχουμε στη διάθεσή μας τον ποιοτικό χρόνο που μας έλειπε για να περάσουμε με την οικογένειά μας. Αφήνουμε για λίγο τις οθόνες μας και οργανώνουμε ομαδικές δραστηριότητες μέσα στο σπίτι, όπως μαγείρεμα και επιτραπέζια παιχνίδια. Ας χαρούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα όσο περισσότερο μπορούμε, οι στιγμές αυτές είναι πολύτιμες!

2.📞ΦΙΛΟΙ

Ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με άτομα τα οποία δεν προλαβαίνουμε να δούμε και να μιλήσουμε στην καθημερινότητά μας. Με ένα τηλέφωνο αλλά και βιντεοκλήσεις τούς φέρνουμε πιο κοντά μας!

 

3.🏠 ΣΠΙΤΙ

Ήρθε ο καιρός να κάνουμε τις δουλειές που πάντα αναβάλαμε στο σπίτι, το μπαλκόνι ή τον κήπο: τακτοποιούμε τα ράφια, τα συρτάρια και τα ντουλάπια, βάζουμε σε τάξη το pantry και τα μπαχαρικά, ξεδιαλύνουμε την ντουλάπα με τα ρούχα, ταιριάζουμε τις μοναχικές κάλτσες κτλ

 

4. 🤸‍♂️ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Όσοι έχουμε βάλει ήδη στη ζωή μας  τη γυμναστική, με λίγη ευρηματικότητα και βοήθεια από το διαδίκτυο, μπορούμε να βρούμε τρόπο να συνεχίσουμε να γυμναζόμαστε. Εννοείται πάντα τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης, είτε στο σπίτι είτε σε κάποιο ανοικτό χώρο! Μην ξεχνάτε: Η άσκηση τονώνει τους μύες και βοηθάει στην έκκριση ενδορφινών που είναι συνδεδεμένες με την αίσθηση ευφορίας.

 

5. 📚 ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τώρα μπορούμε να διαβάσουμε τα βιβλία που πάντα θέλαμε αλλά μας έλειπε ο χρόνος ή η διάθεση. Ειδικά αυτά μεγάλα κλασικά, που δυσκολευόμασταν το καλοκαίρι να κουβαλήσουμε στην παραλία!

 

6. 🎼ΜΟΥΣΙΚΗ

Η μουσική χαλαρώνει, βελτιώνει τη διάθεσή μας και μας τονώνει. Από το πρωί ως το βράδυ, η αγαπημένη μας μουσική μπορεί να γίνει το soundtrack της καθημερινότητά μας σε ό,τι κάνουμε μέσα στη ημέρα! Ευκαιρία να ανακαλύψουμε στο ίντερνετ ραδιοφωνικούς σταθμούς και youtube κανάλια με ενδιαφέρουσες επιλογές!

 

7. 🎬 SCREEN TIME

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να θέλετε να δείτε μια ταινία ή μια σειρά και να την αφήνετε στη μέση γιατί σας πήρε ο ύπνος. Ή να μην την αρχίζετε καν, αφού ξέρετε ότι δεν θα την τελειώσετε. Τώρα μπορείτε! Οι ημέρες ευνοούν την «κατά συρροή» θέαση σειρών με πολλά επεισόδια και οι διαθέσιμες συνδρομητικές πλατφόρμες βρίθουν από αυτές.

 

8. 🤹‍♀️ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ Τώρα μπορούμε να ασχοληθούμε με οτιδήποτε δημιουργικό και ό,τι μας κάνει να αισθανόμαστε καλά: από παζλ και ζωγραφική ως κηπουρική ως DIY κατασκευές.

 

9. 🛀 ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Στο πολυάσχολο πρόγραμμά μας συχνά αφήνουμε απ’ έξω ή βάζουμε σε τελευταία μοίρα τον εαυτό μας και τα θέλω μας. Στην ησυχία και την απομόνωση του σπιτιού πλέον μπορούμε να βρούμε χρόνο να ασχοληθούμε περισσότερο με εμάς τους ίδιους. Ευκαιρία όχι μόνο για ενδοσκόπηση και διαλογισμό, αλλά και προσωπική φροντίδα και pampering.

 

10.🍝ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Από τα πιο απλά και καθημερινά πιάτα μέχρι και τις πιο δύσκολες & gourmet συνταγές, είναι μια ευκαιρία να πειραματιστούμε στην κουζίνα. Οργανώνουμε τις προμήθειές μας, βάζουμε στόχους, προσπαθούμε και απολαμβάνουμε νοστιμιές μαζί με τους αγαπημένους μας.

 

11. 🍷ΚΡΑΣΙ

Ένα ποτήρι καλό κρασί αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα για μια βραδιά παρέα με την οικογένειά μας, τρώγοντας κάτι από τα «κατορθώματά μας». Αλλά και αν είμαστε μόνοι μας, χαλαρώνοντας στον καναπέ με μουσική ή ταινία. Ακόμα όμως και μέσω του νέου τρόπου “socializing”, πίνουμε το αγαπημένο μας κρασί όταν κάνουμε βιντεοκλήση με φίλους και τα λέμε, χωρίς φασαρίες και χωρίς να φωνάζουμε!

Related Posts