• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

Σαλάτα και κρασί

Ποιο κρασί ταιριάζει με ποια σαλάτα; Η απάντηση δεν είναι μία, ούτε και είναι απλή.

Τα συστατικά κάθε πιάτου παίζουν τον κύριο ρόλο στην επιλογή του οίνου: η παρουσία ή όχι κρέατος, το είδος και το ψήσιμο ή όχι των λαχανικών που τις αποτελούν καθώς και προσθήκη ή όχι κάποιου dressing… Όλοι αυτοί  είναι οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν όταν επιλέγουμε ένα ποτήρι ή μία φιάλη κρασί για να συνοδεύσει τις δροσερές σαλάτες μας.

Ιδού μερικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επιλογή σας:

 

ΧωριάτικηΧΡΥΣΟΣ ΛΕΩΝ CHARDONNAY

Η κλασική αγγουροντομάτα με την προσθήκη φέτας και ελιάς, πιπεριάς και κρεμμυδιού  με λάδι, ρίγανη,αποτελεί τη σταθερή βάση ενός καλοκαιρινού τραπεζιού. Έντονες γεύσεις, διαφορετικές υφές και σχετικά χαμηλή οξύτητα. Ιδανικό pairing θα μπορούσε να είναι ένα κρασί αρωματικό, με ευχάριστη αλλά όχι επιθετική οξύτητα, όπως το Chardonnay.

Επιλέξτε: Χρυσός Λέων Chardonnay

 

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ SAUVIGNON BLANC - SEMILLON 2019

Του Καίσαρα
Για αυτή την κατά βάση πράσινη σαλάτα με την σχετικά όξινη dressing και τα κρουτόν όπου πρωταγωνιστεί το ψητό κοτόπουλο θα ταίριαζε ένα κρασί από λευκές ποικιλίες, με σχετικά μέτριο σώμα, έντονη μύτη και τραγανή οξύτητα. Το Sauvignon Blanc και το Semillon φαντάζουν ταιριαστά σε αυτή την περίπτωση.

Επιλέξτε: Το Μαύρο Πρόβατο  Sauvignon Blanc-Semillon

 

 

Σπανάκι με μπέικον και blue cheese

Η παρουσία του μπέικον σε συνδυασμό με τον έντονο χαρακτήρα του τυριού είναι το βασικό challenge για αυτή την πράσινη σαλάτα. Στα τραγανά φύλλα αυτής της σαλάτας μπορούν να προστεθούν ξηροί καρποί και φρούτα, κάνοντάς την έντονα αλμυρή και γλυκιά συνάμα. Ποιο κρασί θα πήγαινε σε μια τέτοια σαλάτα με περίπλοκες υφές και πανδαισία γεύσεων; Ένα κρασί που διαθέτει σώμα, οξύτητα και περίπλοκη μύτη θα ήταν ένας ιδανικός συνδυασμός.

Επιλέξτε: Cavalieri Lazaridi Λευκό

 

 

 

CHÂTEAU NICO LAZARIDI ΛΕΥΚΟΣαλάτες με όσπρια

Πλούσιες σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες αλλά χαμηλές σε λιπαρά, οι υγιεινές και συχνά πολύχρωμες σαλάτες με όσπρια αποτελούν κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Συνήθως περιέχουν αρκετά μπαχαρικά και διαθέτουν γλυκιά γεύση, οπότε ένα λευκό με τραγανή οξύτητα και ανθικές πινελιές αποτελεί μια ταιριαστή επιλογή.

Επιλέξτε: Château Nico Lazaridi Λευκό

 

 

 

Σαλάτες με ζυμαρικά

Easy going και χορταστική επιλογή που λατρεύουν όλοι! Πολύχρωμες και εύκολες στη μεταφορά, ιδανικές για πινκ νικ ή bbq στο μπαλκόνι ή την αυλή, οι σαλάτες με ζυμαρικά μπορούν να περιέχουν από τραγανά λαχανικά και διάφορα τυριά μέχρι θαλασσινά και ανάλαφρες dressing. Αντίστοιχα και οι επιλογές μπορούν να ποικίλουν: ένα ροζέ θα ταίριαζε εξαιρετικά με τα λαχανικά, ένα  Semillon με λίγο βαρέλι φαντάζει ιδανικό για σαλάτες με θαλασσινά και τέλος ένα καλά ισορροπημένο Sauvignon Blanc, για τις σαλάτες που περιέχουν έντονα σε γεύση τυριά, όπως τα κατσικίσια.

Related Posts