• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |
μαγικο βουνο nico lazaridi

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ

2015
ΠΓΕ ΑΓΟΡΑ
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟ ΞΗΡΟΣ

Το Μαγικό Βουνό – ένα όνομα, ένας θρύλος, ένα κρασί που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Μυστηριακό ως προς το όνομά του παραπέμπει στο χρυσοφόρο Παγγαίο όρος που υψώνεται επιβλητικό απέναντι από το Οινοποιείο Château Νico Lazaridi.

Συνδέεται με τον ιστορικό θησαυρό της Διονυσιακής λατρείας, την αναζήτηση θησαυρών από τον Μέγα Αλέξανδρο και αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών μεταξύ ανατολής και δύσης εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το Μαγικό Βουνό ερυθρό , που παράγεται από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc, από την πρώτη του κυκλοφορία το 1990 και ως σήμερα, παραμένει ένα αξεπέραστο προϊόν, μία γεύση θεία, ευγενική, μυστηριακή που χαρακτηρίζει την ποιότητα της NICO LAZARIDI.

Αναζητείται φανατικά κάθε χρόνο όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τη μοναδική συλλεκτική φιάλη του, που αλλάζει το εικαστικό της θέμα από σοδειά σε σοδειά.

Οι «Κλέφτες»

Στην ολοκαίνουργια ετικέτα για το ερυθρό “Μαγικό Βουνό” εσοδείας 2015 βρίσκεται το έργο «Κλέφτες», που έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός καλλιτέχνης Γιάννης Γιγουρτάκης. Χρησιμοποιώντας λάδι πάνω σε καμβά, ο ζωγράφος μάς δίνει μια πρωτότυπη σύνθεση: δύο μορφές κουβαλούν ένα υπερμεγέθες τσαμπί σταφύλι, σαν να πραγματοποιούν μια απόδραση από ένα περιφραγμένο μέρος, ενώ στο βάθος δεσπόζει ένα βουνό.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης μας συστήσει καλύτερα τους… «κλέφτες» του: «Στο συγκεκριμένο πίνακα εμπεριέχονται τρεις διαφορετικές ζωγραφικές επιρροές. Η βυζαντινή τεχνοτροπία, που αντανακλάται στην λογική της τρισδιάστατης απεικόνισης που προσδίδει γλυπτική φόρμα στο βουνό του φόντου. Οι δύο φιγούρες είναι εμπνευσμένοι από ένα γαλλικό χειρόγραφο του μεσαίωνα. Το τείχος με το σύρμα αποτελεί μια σύγχρονη αναφορά σε κάθε είδους μορφή εγκλεισμού στον 20ο αιώνα. Το αντικείμενο του πόθου των κλεφτών δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το σταφύλι, που συμβολίζει την ίδια τη ζωή και τον αέναο κύκλο της. Κατ’ επέκταση, μια πολύτιμη ουσία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κρασί και τον πολιτισμό… Εν κατακλείδι, θα έλεγα πως εν δυνάμει, κλέφτες θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι, καθώς όλοι αποζητάμε τις φευγαλέες μικρές στιγμές απόλαυσης που μας χαρίζει ο οίνος!

 

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

Ο Γιάννης Γιγουρτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και από το 2007 έως το 2012 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Δ’ εργαστήριο ζωγραφικής. Έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 20 ομαδικές εκθέσεις και έργα του βρίσκονται σε αρκετές ατομικές συλλογές. Το 2016 ήταν ένας από τους 125 εικαστικούς από όλο τον κόσμο που δούλεψαν στην ταινία animation “Loving Vincent” με θέμα τη ζωή του Vincent Van Gogh. Το έργο του «Αεροπλανάκι» κοσμεί την ετικέτα για το Μαγικό Βουνό Λευκό 2018.

 

Διατίθεται σε φιάλες Magnum, Double Magnum & Imperial.

Τύπος: Οίνος Ερυθρός Ξηρός.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά.

Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon 50%, Cabernet Franc 50%.

Οινοποίηση–Ωρίμανση: Κλασική οινοποίηση ερυθρού οίνου μακράς μεταζυμωτικής εκχύλισης και αύξηση της αναλογίας στέμφυλων/μούστου με παραμονή για ωρίμαση 18-20 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια και έπειτα 18 μήνες σε αναγωγικό περιβάλλον μέσα στη φιάλη

Οινολογικές Αναλύσεις :
Αλκοολικός Τίτλος: 14,6%
Ολική Οξύτητα: 4,9g/l
Ανάγοντα Σάκχαρα: 2,9g/l

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Βαθύ ρουμπινί χρώμα με καστανές ανταύγειες. Στη μύτη έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, βιολέτας, καφέ και σοκολάτας δένουν αρμονικά με τoν ιδιαίτερο χαρακτήρα των μπαχαρικών. Στόμα με γεμάτο σώμα με στρόγγυλες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα με αρωματικό πλούτο και μακρά επίγευση.

Φύλαξη–Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 10-15 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα: Πίνεται στους 16-18oC, συνοδεύοντας κόκκινα κρέατα με σύνθετες σάλτσες, φτερωτό και ορεινό κυνήγι , όπως και πικάντικα τυριά.