• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ

2015
ΠΓΕ ΑΓΟΡΑ
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟ ΞΗΡΟΣ

Το Μαγικό Βουνό – ένα όνομα, ένας θρύλος, ένα κρασί που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Μυστηριακό ως προς το όνομά του παραπέμπει στο χρυσοφόρο Παγγαίο όρος που υψώνεται επιβλητικό απέναντι από το Οινοποιείο Château Νico Lazaridi.

Συνδέεται με τον ιστορικό θησαυρό της Διονυσιακής λατρείας, την αναζήτηση θησαυρών από τον Μέγα Αλέξανδρο και αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών μεταξύ ανατολής και δύσης εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το Μαγικό Βουνό ερυθρό , που παράγεται από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc, από την πρώτη του κυκλοφορία το 1990 και ως σήμερα, παραμένει ένα αξεπέραστο προϊόν, μία γεύση θεία, ευγενική, μυστηριακή που χαρακτηρίζει την ποιότητα της NICO LAZARIDI.

Αναζητείται φανατικά κάθε χρόνο όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τη μοναδική συλλεκτική φιάλη του, που αλλάζει το εικαστικό της θέμα από σοδειά σε σοδειά.

 

Στην ολοκαίνουργια ετικέτα για το ερυθρό “Μαγικό Βουνό” εσοδείας 2015 βρίσκεται ο πίνακας που έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός Γιώργος Κόφτης.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης μας συστήσει καλύτερα το έργο του: “Η ρόγα που σπάει και μας δίνει τους χυμούς της. Η υπομονή. Η ωρίμαση. Η ανάταση και η ανάσα. Όλα όσα κρύβονται μέσα σ’ ένα βαρέλι. Από τις αναφορές των Ευαγγελίων, μέχρι τα ποιήματα των ανθρώπων, κρύβεται η ίδια ιστορία, η ιστορία της Ανάστασης. Το αμπέλι, που από τρυφερό κλαρί, γίνεται μήτρα που γεννάει καρπούς και μυρωδιές. Που περνάει από τον χειμώνα στον καυτό ήλιο και την δροσερή νύχτα. Έναν κόσμο πάνω στην γη. Το ευλογημένο πέρασμα του χρόνου, με συστατικά τον ήλιο, την γη και το νερό. Η ουσία που φωλιάζει στην ησυχία,  στην υπομονή. Στο σήκωμα του βλέμματός μας στα υψηλά. Σε αυτήν τη στιγμή που από απελπισμένοι, γινόμαστε άνθρωποι. Στην στιγμή που οι κόποι μας ανταμείβονται και γίνονται κρασί“.

 

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

Ο Γιώργος Κόφτης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε ζωγραφική στην Φλωρεντία και την Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, από όπου αποφοίτησε το 2007. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ασχοληθεί με την σκηνογραφία, την εικονογράφηση και τη ζωγραφική κτιρίων και τη διδασκαλία.

 

To Μαγικό Βουνό Ερυθρό διατίθεται και σε φιάλες Magnum, Double Magnum & Imperial.

Τύπος: Οίνος Ερυθρός Ξηρός.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά.

Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon 50%, Cabernet Franc 50%.

Οινοποίηση–Ωρίμανση: Κλασική οινοποίηση ερυθρού οίνου μακράς μεταζυμωτικής εκχύλισης και αύξηση της αναλογίας στέμφυλων/μούστου με παραμονή για ωρίμαση 18-20 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια και έπειτα 18 μήνες σε αναγωγικό περιβάλλον μέσα στη φιάλη

Οινολογικές Αναλύσεις :
Αλκοολικός Τίτλος: 14,6%
Ολική Οξύτητα: 4,9g/l
Ανάγοντα Σάκχαρα: 2,9g/l

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Βαθύ ρουμπινί χρώμα με καστανές ανταύγειες. Στη μύτη έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, βιολέτας, καφέ και σοκολάτας δένουν αρμονικά με τoν ιδιαίτερο χαρακτήρα των μπαχαρικών. Στόμα με γεμάτο σώμα με στρόγγυλες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα με αρωματικό πλούτο και μακρά επίγευση.

Φύλαξη–Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 10-15 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα: Πίνεται στους 16-18oC, συνοδεύοντας κόκκινα κρέατα με σύνθετες σάλτσες, φτερωτό και ορεινό κυνήγι , όπως και πικάντικα τυριά.