• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ

2017
ΠΓΕ ΑΓΟΡΑ
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Το Μαγικό Βουνό – ένα όνομα, ένας θρύλος, ένα κρασί που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Μυστηριακό ως προς το όνομά του παραπέμπει στο χρυσοφόρο Παγγαίο όρος που υψώνεται επιβλητικό απέναντι από το Οινοποιείο Château Νico Lazaridi.

Συνδέεται με τον ιστορικό θησαυρό της Διονυσιακής λατρείας, την αναζήτηση θησαυρών από τον Μέγα Αλέξανδρο και αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών μεταξύ ανατολής και δύσης εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το Μαγικό Βουνό ερυθρό , που παράγεται από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc, από την πρώτη του κυκλοφορία το 1990 και ως σήμερα, παραμένει ένα αξεπέραστο προϊόν, μία γεύση θεία, ευγενική, μυστηριακή που χαρακτηρίζει την ποιότητα της NICO LAZARIDI.

 

“ICON WINE”

Την ετικέτα για το “Μαγικό Βουνό Ερυθρό” εσοδείας 2017 κοσμεί το ζωγραφικό έργο που έχει φιλοτεχνήσει η Μικαέλλα Θεοφανοπούλου, η Ελληνίδα εικαστικός που ειδικεύεται στην «one line art», μια εκφραστική γλώσσα με αέρινη απλότητα και πολλές ερμηνείες. Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να «ζευγαρώσει με τις «Στιγμές», τον πίνακα που φιλοτέχνησε για το Μαγικό Βουνό Λευκό 2021.

Ο νέος πίνακας φέρει τον τίτλο «Μεγαλοπρεπής Δίοδος Αρωμάτων» και χαρακτηρίζεται από έντονα κόκκινα, ζωντανά μωβ και σκούρα μπορντώ που απελευθερώνουν ανθικές νότες και γοητευτικά αρώματα. Μία αλληλουχία προσώπων που συναντιούνται με αυτή τη χρωματική πανδαισία μάς οδηγεί σε μία ρομαντική διάσταση οπτικών και γευστικών ερεθισμάτων. Μάτια εκφραστικά, γεμάτα λάμψη αντανακλούν την επιθυμία, την απόλαυση, τον πόθο, τον έρωτα. Κορύφωση των συναισθημάτων με το ‘μαγικό’ άγγιγμα του χεριού, την αγκαλιά και την ανθρώπινη επαφή που «γεμίζουν» τον λευκό καμβά, όπως ο οίνος το ποτήρι μας!

Στην ίδια οινική οικογένεια ανήκει και το Μαγικό Βουνό Λευκό.

To Μαγικό Βουνό Ερυθρό διατίθεται και σε φιάλες Magnum, Double Magnum & Imperial.

Τύπος: Οίνος Ερυθρός Ξηρός.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά.

Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon 50%, Cabernet Franc 50%.

Οινοποίηση–Ωρίμανση: Τα σταφύλια τρυγούνται με το χέρι. Κλασσική οινοποίηση ερυθρού οίνου μακράς μεταζυμωτικής εκχύλισης και αύξηση της αναλογίας στέμφυλων/μούστου με παραμονή για ωρίμαση 18-20 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλιασε ουγγρικής και γαλλικής προέλευσης και έπειτα 18 μήνες σε αναγωγικό περιβάλλον μέσα στη φιάλη.

Οινολογικές Αναλύσεις :
Αλκοολικός Τίτλος: 14,5%
Ολική Οξύτητα: 5,9g/l
Ανάγοντα Σάκχαρα: 1,9g/l

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Βαθύ ερυθρό χρώμα. Στη μύτη έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, βιολέτας, καφέ και μαύρης σοκολάτας δένουν αρμονικά με τoν πικάντικο χαρακτήρα των μπαχαρικών. Στόμα με γεμάτο σώμα με στρόγγυλες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα με αρωματικό πλούτο και μακρά επίγευση.

Φύλαξη–Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 10-15 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα: Πίνεται στους 16-18˚C, συνοδεύοντας κόκκινα κρέατα με σύνθετες σάλτσες, φτερωτό και ορεινό κυνήγι , όπως και πικάντικα τυριά.