• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΛΕΥΚΟ

2023
ΠΓΕ ΑΓΟΡΑ
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Το Μαγικό Βουνό λευκό, που παράγεται από Sauvignon Blanc, από την πρώτη του κυκλοφορία το 1993 και ως σήμερα θεωρείται ένα προϊόν που χαρακτηρίζει την ποιότητα της NICO LAZARIDI. Αναζητείται φανατικά κάθε χρόνο όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τη μοναδική συλλεκτική φιάλη του, που αλλάζει το εικαστικό της θέμα από σοδειά σε σοδειά.

Την ετικέτα για το ”Μαγικό Βουνό Λευκό” εσοδείας 2023 κοσμεί ο ζωγραφικός πίνακας του εικαστικού Ιάσωνα Μέγκουλα, ο οποίος αντλεί θεματολογικά στοιχεία κυρίως από το Ελληνικό τοπίο και την Ελληνική ιστορία.

 

Λέει ο ίδιος-: Εμπνευσμένος το έργο από αναμνήσεις κάποιου βουνού ή κάποιου ονειρικού τοπίου που θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, προσπαθώ να δημιουργήσω ένα σύμβολο ή το αρχέτυπο του βουνού όπως το πλάθει η φαντασία μου. Αυτή η φανταστική εικόνα, προσπάθησα να αποδοθεί στον καμβά χρησιμοποιώντας χρώματα με έντονες αντιθέσεις. Το μπλε της θάλασσας, έρχεται σε αντίθεση με το χρυσό που σίγουρα παραπέμπει και στην βυζαντινή ζωγραφική. Το λευκό έρχεται σε αντίθεση με το μαύρο όπως οι σκιές στα βράχια αλλά και στα κτίρια της παραδοσιακής λαϊκής αρχιτεκτονικής. Έντονες αντιθέσεις έχει και η μορφολογία του εδάφους της Ελλάδας, με τις ψηλές κορυφές που υψώνονται πλάι στα νερά της Μεσογείου. Με ένα μαγικό τρόπο όμως αυτό το τραχύ τοπίο με τις ιδιαιτερότητες του συνθέτει ένα μαγικό μέρος που έχουμε την τύχη να παράγει μεταξύ άλλων και μοναδικά προϊόντα όπως το κρασί του Μαγικού Βουνού”

 

Στην ίδια οικογένεια οίνου ανήκει το Μαγικό Βουνό Ερυθρό.

 

To Μαγικό Βουνό Λευκό διατίθεται και σε φιάλες Magnum.

Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά.

Ποικιλίες: Sauvignon Blanc 100%.

Αμπελώνες: Αγοράς, Πηγαδίων & Αδριανής

Οινοποίηση– Ωρίμαση: Οι θερμοκρασίες ζύμωσης διαφέρουν για κάθε αγροτεμάχιο. Ωριμάζει σε επιλεγμένα δρύινα βαρέλια για 6 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες, εφαρμόζοντας batonnage.

Οινολογικές Αναλύσεις:
Αλκοολικός Τίτλος : 12.5% .
Ολική Οξύτητα: 5,8 g/l
Ανάγοντα Σάκχαρα: 1,9 g/l

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Διαυγές κίτρινο χρώμα. Έντονη μύτη με αρώματα από τροπικά και εσπεριδοειδή φρούτα. Θειολικές νότες που δένουν αρμονικά με νότες βανίλιας και γλυκών μπαχαρικών που προέρχονται από την εξάμηνη παραμονή σε δρύινα βαρέλια. Γεμάτο και λιπαρό σώμα, με τραγανή οξύτητα και μακρά επίγευση.

Φύλαξη–Παλαίωση: Από τα λίγα λευκά κρασιά τα οποία αξίζει να παλαιώσετε. Φύλαξη ως και 8 χρόνια. Η εξέλιξη στη φιάλη αναδεικνύει τριτογενή αρώματα με αποξηραμένα φρούτα, μαρμελάδα ροδάκινο, νότες μελιού, ξηρούς καρπούς, ginger και καραμέλα.

Γευστικό ταίριασμα: Πρόκειται για ένα περίπλοκο οίνο, ο οποίος συνδυάζεται ιδανικά με ένα ευρύ φάσμα γεύσεων. Με πιάτα θαλασσινών, όπως λιπαρά ψάρια, όστρακα, ψητό καλαμάρι αλλά και ζυμαρικά με θαλασσινά. Παράλληλα, είναι ιδανικός συνδυασμός για λευκά κρέατα, όπως πουλερικά και χοιρινό, είτε σκέτα είτε με λευκές σάλτσες. Δοκιμάστε το και με λιπαρό κρέας, όπως κατσίκι και αρνί – χάρη στην υψηλή του οξύτητα δένει αρμονικά με τα λιπαρά αυτά κρέατα. Ιδανικός συνδυασμός και για λευκά φρέσκα αλλά και μέτριας παλαίωσης τυριά. Σερβίρεται στους 10-13°C.