• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |
Μαγικό Βουνό Λευκό 2020

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΛΕΥΚΟ

2020
ΠΓΕ ΑΓΟΡΑ
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Το Μαγικό Βουνό λευκό, που παράγεται από Sauvignon Blanc, από την πρώτη του κυκλοφορία το 1993 και ως σήμερα θεωρείται ένα προϊόν που χαρακτηρίζει την ποιότητα της NICO LAZARIDI. Αναζητείται φανατικά κάθε χρόνο όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τη μοναδική συλλεκτική φιάλη του, που αλλάζει το εικαστικό της θέμα από σοδειά σε σοδειά.

Τιμώντας το ορόσημο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Νίκη της Σαμοθράκης, σύμβολο αγώνα και ελευθερίας με παγκόσμια εμβέλεια, κοσμεί την ετικέτα για το Μαγικό Βουνό Λευκό 2020.

Η Νίκη

Έμπνευση για το έργο της ετικέτας στάθηκε το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης. Μια γυναικεία μορφή, γνωστή και αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο. Ένα σύμβολο διαχρονικό, άμεσα συνυφασμένο με την Ελλάδα. Μια εικόνα απόλυτα ταιριαστή για ένα κρασί διεθνώς αναγνωρισμένο που θέλει να τιμήσει τους αγώνες των προγόνων μας και την πολυσήμαντη επέτειο που γιορτάζουμε φέτος.

Το ζωγραφικό έργο για την ετικέτα του οίνου “Μαγικό Βουνό Λευκό” εσοδείας 2020 έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός καλλιτέχνης Γιώργος Κόφτης. Μιλώντας για τους συμβολισμούς στη συγκεκριμένη ζωγραφική σύνθεση, ο ίδιος ο καλλιτέχνης λέει χαρακτηριστικά: «Η Νίκη. Ταξιδεύει πέρα από την πλώρη της, στην εύφορη Μακεδονική ύπαιθρο. Αναδύεται απ’ το νερό, πάνω από την άμπελο. Γεύεται τη γη, μέσα από τους στίχους του Ελύτη, προστατεύοντας μακάρια τα άγια χώματα. Ταξιδεύει από την Σαμοθράκη στα πέρατα του κόσμου, μεταφέροντας το μήνυμά της, που είναι η αλλαγή, η τόλμη, ο αγώνας, η επανάσταση και τέλος η ίδια η Νίκη. Σε ένα χωμάτινο πέλαγος, αρμενίζει δίνοντας καρπούς, χρώματα και οίνο. Το μήνυμά της, ανεξίτηλο στο διηνεκές του χρόνου, να εμπνέει εμάς τους ταπεινούς από το χέρι του αγνώστου αρχαίου γλύπτη».

 

Icon Wine

Τις ετικέτες του για τον Λευκό & Ερυθρό οίνο έχουν κοσμήσει πρωτότυπα έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Γιάννης Νίκου, η Όπυ Ζούνη, ο Γιάννης Βαλυράκης, ο Γιώργος Ταξίδης και άλλοι. Όλες οι ετικέτες είναι πρωτότυπες δημιουργίες, εμπνευσμένες για να συνοδέψουν ξεχωριστά την κάθε εσοδεία του “Μαγικού Βουνού” εκφράζοντας σχεδόν το σύνολο των τάσεων της ζωγραφικής: από τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό, έως τον υπερρεαλισμό, την αφαίρεση και τον συμβολισμό. Διαφορετικές εικόνες και στυλ, που έχουν όμως αδιόρατο συνδετικό κρίκο τη φιάλη του θρυλικού κρασιού!

 

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

Ο Γιώργος Κόφτης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε ζωγραφική στην Φλωρεντία και  την Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, από όπου αποφοίτησε το 2007. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ασχοληθεί με την σκηνογραφία, την εικονογράφηση, τη ζωγραφική κτιρίων και τη διδασκαλία.

Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά.

Ποικιλίες: Sauvignon Blanc 100%.

Αμπελώνες: Αγοράς, Πηγαδίων & Αδριανής

Οινοποίηση– Ωρίμαση: Οι θερμοκρασίες ζύμωσης διαφέρουν για κάθε αγροτεμάχιο. Ωριμάζει σε επιλεγμένα δρύινα βαρέλια για 6 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες, εφαρμόζοντας batonnage.

Οινολογικές Αναλύσεις:
Αλκοολικός Τίτλος : 13% .
Ολική Οξύτητα: 5,56 g/l
Ανάγοντα Σάκχαρα: 0,7 g/l

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Διαυγές κίτρινο χρώμα. Έντονη μύτη με αρώματα πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων. Θειολικές νότες που δένουν αρμονικά με νότες βανίλιας και γλυκών μπαχαρικών που προέρχονται από την εξάμηνη παραμονή σε δρύινα βαρέλια. Γεμάτο και λιπαρό σώμα, με τραγανή οξύτητα και μακρά επίγευση.

Φύλαξη–Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση ως και 8 χρόνια από τον τρύγο. Η εξέλιξη στη φιάλη αναδεικνύει τριτογενή αρώματα με αποξηραμένα φρούτα, μαρμελάδα ροδάκινο, νότες μελιού, ξηρούς καρπούς, ginger και καραμέλα.

Γευστικό ταίριασμα: Πρόκειται για ένα περίπλοκο οίνο, ο οποίος συνδυάζεται ιδανικά με ένα ευρύ φάσμα γεύσεων. Με πιάτα θαλασσινών, όπως λιπαρά ψάρια, όστρακα, ψητό καλαμάρι αλλά και ζυμαρικά με θαλασσινά. Παράλληλα, είναι ιδανικός συνδυασμός για λευκά κρέατα, όπως πουλερικά και χοιρινό, είτε σκέτα είτε με λευκές σάλτσες. Δοκιμάστε το και με λιπαρό κρέας, όπως κατσίκι και αρνί – χάρη στην υψηλή του οξύτητα δένει αρμονικά με τα λιπαρά αυτά κρέατα. Ιδανικός συνδυασμός και για λευκά φρέσκα αλλά και μέτριας παλαίωσης τυριά. Σερβίρεται στους 10-13°C.