• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |
A bottle of Magic Mountain white 2021

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΛΕΥΚΟ

2021
ΠΓΕ ΑΓΟΡΑ
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Το Μαγικό Βουνό λευκό, που παράγεται από Sauvignon Blanc, από την πρώτη του κυκλοφορία το 1993 και ως σήμερα θεωρείται ένα προϊόν που χαρακτηρίζει την ποιότητα της NICO LAZARIDI. Αναζητείται φανατικά κάθε χρόνο όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τη μοναδική συλλεκτική φιάλη του, που αλλάζει το εικαστικό της θέμα από σοδειά σε σοδειά.

Την ετικέτα για το “Μαγικό Βουνό Λευκό” εσοδείας 2021 κοσμεί το ζωγραφικό έργο που έχει φιλοτεχνήσει η Μικαέλλα Θεοφανοπούλου, η Ελληνίδα εικαστικός που ειδικεύεται στην «one line art», μια εκφραστική γλώσσα με αέρινη απλότητα και πολλές ερμηνείες. Το συγκεκριμένο έργο ονομάζεται «Στιγμές»: μία αναπόσπαστη γραμμή σε ελεύθερη ροή ξεκινά και καταλήγει να αγκαλιάζει χρώματα, ματιές, εκφράσεις και χαμόγελα. Το πράσινο, το κίτρινο, το μπλε και το χρυσό γεμίζουν τους κενούς χώρους και επιτρέπουν στο θεατή να εισέλθει στον πολύχρωμο προοπτικό κόσμο του έργου.

Η ίδια η καλλιτέχνης περιγράφει το έργο της: «Άνθρωποι, διαφορετικοί μεταξύ τους, συν-αθροίζονται, συν-άπτονται με μια γραμμή, και συν-δημιουργούν τις δικές τους Στιγμές.  Στιγμές όπου ακούγονται τα λόγια μας, τα ποτήρια μας που χτυπούν ρυθμικά το ένα με το άλλο, οι αμέτρητες συγκινήσεις μας, η ενθουσιώδης διάθεσή μας και η σπιρτάδα της σκέψης και του οίνου. Μοιάζουν τελικά οι Στιγμές στο Μαγικό Βουνό με την ‘Ισόβια Στιγμή’ του Ελύτη: «μες στο πανέρι, τη δρόσο από τους κόπους σου, όλο φρούτα στρογγυλά…όλα μία στιγμή, όλα η μόνη σου αστραπή για πάντα».

Η Μικαέλλα Θεοφανοπούλου (@M_theta_), γεννήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας και είναι ανεξάρτητη καλλιτέχνιδα-σχεδιάστρια με έδρα την Αθήνα. Αντλεί την έμπνευσή της από τον μινιμαλισμό και τον εξπρεσιονισμό και επικοινωνεί τις αφηρημένες ιδέες της με την εκλεπτυσμένη οπτική γλώσσα της ‘μιας γραμμής’ – oneline art. Η τέχνη της αποδέχεται και εξερευνά την περιβάλλουσα ατέλεια μέσα από την τελειότητα και την απλότητα μιας ενιαίας γραμμής, που δεν μπορεί παρά να παραλείπει καθετί περιττό. Τα έργα της προσκαλούν τον θεατή να ανακαλύψει ότι ακόμα και το πιο περίπλοκο συναίσθημα μπορεί να προκύψει μέσα από μια διακριτική λεπτή γραμμή.

Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά.

Ποικιλίες: Sauvignon Blanc 100%.

Αμπελώνες: Αγοράς, Πηγαδίων & Αδριανής

Οινοποίηση– Ωρίμαση: Οι θερμοκρασίες ζύμωσης διαφέρουν για κάθε αγροτεμάχιο. Ωριμάζει σε επιλεγμένα δρύινα βαρέλια για 6 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες, εφαρμόζοντας batonnage.

Οινολογικές Αναλύσεις:
Αλκοολικός Τίτλος : 13% .
Ολική Οξύτητα: 5,08 g/l
Ανάγοντα Σάκχαρα: 1,4 g/l

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Διαυγές κίτρινο χρώμα. Έντονη μύτη με αρώματα από τροπικά και εσπεριδοειδή φρούτα. Θειολικές νότες που δένουν αρμονικά με νότες βανίλιας και γλυκών μπαχαρικών που προέρχονται από την εξάμηνη παραμονή σε δρύινα βαρέλια. Γεμάτο και λιπαρό σώμα, με τραγανή οξύτητα και μακρά επίγευση.

Φύλαξη–Παλαίωση: Από τα λίγα λευκά κρασιά τα οποία αξίζει να παλαιώσετε. Φύλαξη ως και 8 χρόνια. Η εξέλιξη στη φιάλη αναδεικνύει τριτογενή αρώματα με αποξηραμένα φρούτα, μαρμελάδα ροδάκινο, νότες μελιού, ξηρούς καρπούς, ginger και καραμέλα.

Γευστικό ταίριασμα: Πρόκειται για ένα περίπλοκο οίνο, ο οποίος συνδυάζεται ιδανικά με ένα ευρύ φάσμα γεύσεων. Με πιάτα θαλασσινών, όπως λιπαρά ψάρια, όστρακα, ψητό καλαμάρι αλλά και ζυμαρικά με θαλασσινά. Παράλληλα, είναι ιδανικός συνδυασμός για λευκά κρέατα, όπως πουλερικά και χοιρινό, είτε σκέτα είτε με λευκές σάλτσες. Δοκιμάστε το και με λιπαρό κρέας, όπως κατσίκι και αρνί – χάρη στην υψηλή του οξύτητα δένει αρμονικά με τα λιπαρά αυτά κρέατα. Ιδανικός συνδυασμός και για λευκά φρέσκα αλλά και μέτριας παλαίωσης τυριά. Σερβίρεται στους 10-13°C.