• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

NEA ETIKETA ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ 2015!

Με το βλέμμα ψηλά!

Με καινούργια ετικέτα ξεκίνησε το 2021 για “Μαγικό Βουνό Ερυθρό”, το φημισμένο ICON WINE της NICO LAZARIDI! Ευκαιρία για τους απανταχού θαυμαστές του να αναζητήσουν την αξεπέραστη οινική εμπειρία που προσφέρει και τη συλλεκτική φιάλη που κοσμεί κάθε χρόνο ένας νέος πίνακας.

 

Icon Wine

Το Μαγικό Βουνό Ερυθρό διαθέτει πλούσια και μακρά ιστορία. Απο την καρδιά του δραμινού αμπελώνα, εμφιαλώνεται εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες από την NICO LAZARIDI. Τα αμπελοτόπια από τα οποία προέρχεται περιβάλλονται προστατευτικά από τα όρη Φαλακρό στα βόρεια, Μενοίκιο στα βορειο-δυτικά και νοτιαοανατολικά «βλέπουν» το χρυσοφόρο Παγγαίο – το Μαγικό Βουνό μας, που έχει συνδέσει το όνομά του με την Διονυσιακή λατρεία και την αναζήτηση θησαυρών από τους μεγάλους Μακεδόνες βασιλιάδες.

Το προϊόν – σύμβολο της οινοποιητικής εταιρίας που έβαλε την Δράμα στον οινικό χάρτη αποτελεί την κορύφωση της  αδιάκοπης αναζήτησης για το καλύτερο οινικό αποτέλεσμα.

Φέρει την ονομασία «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά» που περιλαμβάνει τις περιοχές των τοπικών κοινοτήτων της Αγοράς και Πηγαδίων Μεγάλου Αλεξάνδρου του Δήμου Δοξάτου. Καλύπτει μία πολύ μικρή ζώνη, ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα αμπελώνων (terroir), διαφοροποιούμενο από την υπόλοιπη περιοχή της Δράμας. Οι ιδανικές θερμοκρασίες και η απουσία βροχοπτώσεων και ασθενειών στα αμπέλια συνθέτουν τις καταλληλότερες συνθήκες για την παραγωγή υψηλής ποιότητας πρώτης ύλης.

 

Ανάταση!

Την ετικέτα για το “Μαγικό Βουνό Ερυθρό” εσοδείας 2015 κοσμεί πλέον το ζωγραφικό έργο που έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός καλλιτέχνης Γιώργος Κόφτης.

Πρόκειται για ένα μεγάλων διαστάσεων (1.20Χ 1.60m) πίνακα που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά: πάνω σε ένα ερυθρό φόντο, μια γυναικεία φιγούρα σε καθιστή στάση, σίγουρη και σταθερή, σηκώνει το βλέμμα ψηλά. Η θέση του σώματος παραπέμπει σε ορεινό όγκο ενώ το έντονο φωτεινό χρώμα εντυπωσιάζει, δημιουργώντας αντίθεση και συμβάλλοντας στο κλίμα ανάτασης που προκαλεί η όλη σύνθεση.

Αποτελεί το απόλυτο ταιριαστό ζευγάρι για το Μαγικό Βουνό Λευκό εσοδείας 2019, την ετικέτα του οποίου φιλοτέχνησε ο ίδιος καλλιτέχνης, ο Γιώργος Κόφτης. Μιλώντας για τους συμβολισμούς στον συγκεκριμένο πίνακα, ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει για όλα όσα τον ενέπνευσαν στην δημιουργία του: «Η ρόγα που σπάει και μας δίνει τους χυμούς της. Η υπομονή. Η ωρίμανση. Η ανάταση και η ανάσα. Όλα όσα κρύβονται μέσα σ’ ένα βαρέλι. Από τις αναφορές των Ευαγγελίων, μέχρι τα ποιήματα των ανθρώπων, είναι η ίδια ιστορία. Η ιστορία της Ανάστασης. Το αμπέλι, που από τρυφερό κλαρί γίνεται μήτρα που γεννάει καρπούς και μυρωδιές. Που περνάει από τον χειμώνα στον καυτό ήλιο και την δροσερή του νύχτα. Έναν κόσμο πάνω στην γη. Το ευλογημένο πέρασμα του χρόνου, με συστατικά τον ήλιο, την γη και το νερό. Η ουσία που φωλιάζει στην ησυχία. Στην υπομονή. Στο σήκωμα του βλέμματός μας στα υψηλά. Σε αυτήν των στιγμή που, από απελπισμένοι, γινόμαστε άνθρωποι. Στην στιγμή που οι κόποι μας ανταμείβονται και γίνονται κρασί!”

Magic Mountain White 2019 and Magic Mountain Red 2015

Είναι η δεύτερη ετικέτα που κοσμεί την εσοδεία του 2015. Ο λόγος που έγινε αυτό, είναι για να συμβαδίζει ο πίνακας του ερυθρού με αυτόν του λευκού οίνου, καθώς δεν κυκλοφόρησε Μαγικό Βουνό Ερυθρό το 2014 και η ετικέτα που προορίζονταν για τότε, βγήκε το 2015.

Το ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ έχουν κοσμήσει πρωτότυπα έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Γιάννης Νίκου, η Όπυ Ζούνη, ο Γιάννης Βαλυράκης, ο Γιώργος Ταξίδης και άλλοι. Όλες οι ετικέτες είναι πρωτότυπες δημιουργίες, εμπνευσμένες για να συνοδέψουν ξεχωριστά την κάθε εσοδεία του “Μαγικού Βουνού” εκφράζοντας σχεδόν το σύνολο των τάσεων της ζωγραφικής: από τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό, έως τον υπερρεαλισμό, την αφαίρεση και τον συμβολισμό. Διαφορετικές εικόνες και στυλ, που έχουν όμως αδιόρατο συνδετικό κρίκο τη φιάλη του θρυλικού κρασιού!

 

Σχετικά με τον καλλιτέχνη: Ο Γιώργος Κόφτης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε ζωγραφική στην Φλωρεντία και  την Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε το 2007. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ασχοληθεί με την σκηνογραφία, την εικονογράφηση και τη ζωγραφική κτιρίων και τη διδασκαλία.

 

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ 2015

-Οίνος Ερυθρός Ξηρός
-Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά
-50% Cabernet Sauvignon, 50% Cabernet Franc

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Βαθύ ρουμπινί χρώμα με καστανές ανταύγειες. Στη μύτη έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, βιολέτας, καφέ και σοκολάτας δένουν αρμονικά με τoν ιδιαίτερο χαρακτήρα των μπαχαρικών. Στόμα με γεμάτο σώμα με στρόγγυλες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα με αρωματικό πλούτο και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση– Ωρίμαση: Κλασική οινοποίηση ερυθρού οίνου μακράς μεταζυμωτικής εκχύλισης και αύξηση της αναλογίας στέμφυλων/μούστου με παραμονή για ωρίμαση 18-20 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια και έπειτα 18 μήνες σε αναγωγικό περιβάλλον μέσα στη φιάλη
Φύλαξη–Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 10-15 χρόνια από τον τρύγο
Γευστικό ταίριασμα:  Συνοδεύει ιδανικά κόκκινα κρέατα με σύνθετες σάλτσες, φτερωτό και ορεινό κυνήγι , όπως και πικάντικα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.