• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

Συμβαίνει τώρα στο αμπέλι: “μάτια” παντού!

Η άνοιξη σηματοδοτεί ένα ιδιαίτερα ενεργό κύκλο εργασιών στον αμπελώνα. Οι γεωπόνοι του Château Nico Lazaridi, Κώστας Πετρίδης και Νίκος Τσιπουρίδης μας μιλούν για ό,τι συμβαίνει τώρα στο αμπέλι!

 

Είδα… μάτια!

Αυτό το διάστημα παρατηρούμε την έκπτυξη των οφθαλμών του αμπελώνα. Το αμπέλι ξυπνάει από τον λήθαργο και έχουμε το ξεκίνημα του νέου βλαστικού κύκλου του αμπελιού. Τα πρώτα «μάτια» έσκασαν στον κεντρικό αμπελώνα του οινοποιείου!

αμπελώνας - σκάσιμο οφθαλμών       
Let’s go Organic

Αυτή τη στιγμή, τηρώντας αυστηρά το χρονοδιάγραμμα εργασιών που έχουμε ορίσει, έχει ολοκληρωθεί η Λίπανση, τόσο η χημική όσο και η οργανική.

Είναι σημαντικό εδώ να αναφέρουμε ότι έχουμε μειώσει κατά 10% την ποσότητα των χημικών λιπασμάτων αυξάνοντας αντίστοιχα τα οργανικά.

Δοκιμάζουμε πειραματικά  σε συγκεκριμένο αμπελώνα τη λίπανση αποκλειστικά με οργανικά λιπάσματα, κάτι που αποτελεί και απώτερο στόχο της NICO LAZARIDI σε βάθος χρόνου.

 

GPS check!

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες για την εγκατάσταση του Νέου Κεντρικού Αμπελώνα.

Αυτή τη στιγμή τοποθετούνται οι πάσσαλοι με χρήση GPS και γίνεται και η εγκατάσταση του νέου αρδευτικού συστήματος. O νέος Aμπελώνας έχει χωριστεί σε 9 ζώνες, βάσει εδαφικού προφίλ και ποικιλιών, και με τον τρόπο αυτό θα γίνεται στοχευμένο πότισμα, εξοικονομώντας νερό.

 

Βασικός στόχος της NICO LAZARIDI είναι ο περιορισμός των χημικών σκευασμάτων, η εξοικονόμηση νερού και γενικά η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικά και για τους εργαζόμενους αλλά και για τον τελικό καταναλωτή.

Related Posts