• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |
Το Μαύρο Πρόβατο Λευκό

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ SAUVIGNON BLANC – SEMILLON – ΒΙΔΙΑΝΟ 2023

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ SAUVIGNON BLANC – SEMILLON – ΒΙΔΙΑΝΟ

2023
ΠΓΕ ΠΑΓΓΑΙΟ
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Το Μαύρο Πρόβατο, ένα όνομα εκκεντρικό για ένα προϊόν που τονίζει τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα του. Η νεοκοσμήτικη φιλοσοφία του διαφαίνεται τόσο από το βιδωτό του πώμα, την trendy εμφάνισή του αλλά και την φρεσκάδα που το χαρακτηρίζει. Παράγεται στο Οινοποιείο Μακεδών στον Πλατανότοπο Καβάλας, ενώ οι αμπελώνες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το οινοποιείο.

Για το Μαύρο Πρόβατο λευκό επιλέξαμε τις ποικιλίες Sauvignon Blanc, Semillon και Βιδιανό σε έναν ευχάριστο συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων.

Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο.

Ποικιλίες: Sauvignon Blanc 60%, Semillon 20%, Βιδιανό 20%.

Αμπελώνες: Πρόποδες Παγγαίου Όρους.

Οινοποίηση–Ωρίμανση: Αλκοολική ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες με σκοπό την ενίσχυση των πρωτογενών αρωμάτων. Σύντομη επαφή με τις φίνες οινολάσπες.

Οινολογικές αναλύσεις:
Αλκοολικός τίτλος: 12,5%
Ολική Οξύτητα: 5,34g/l
Ανάγοντα σάκχαρα: 2,1 g/l

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Ελαφρύ κιτρινοπράσινο χρώμα. Μύτη έντονη με αρώματα που θυμίζουν lime, lychee, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, νεκταρίνι και ελαφριές νότες γρασιδιού. Ευχάριστη οξύτητα, μέτριο σώμα τα αρώματα του στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης με ευχάριστη επίγευση.

Φύλαξη–Παλαίωση: Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 8-10 °C, συνοδεύοντας ευχάριστα σαλάτες θαλασσινών, λευκά άπαχα κρέατα και ζυμαρικά με διακριτικές σάλτσες.