• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

ΔραμΟΙΝΟγνωσία 2023: Η NICO LAZARIDI στη μεγάλη οινική γιορτή της Δράμας!

Tο Οινοποιείο Château Nico Lazaridi συμμετέχει στις εκδηλώσεις και τις δράσεις της ΔραμΟΙΝΟγνωσίας 2023! Το σαββατοκύριακο 27 & 28 Μαΐου ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους οίνους και το οινοποιείο μας σε ένα πλούσιο σε δράσεις διήμερο!

entrance-winery-nico-lazaridiΦέτος δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα γεμάτο ξεναγήσεις, tastings, μουσικές και πολλές εκπλήξεις. Σας προσκαλούμε να βρεθείτε στο οινοποιείο από όπου ξεκίνησε η οινική ιστορία της Δράμας, να δοκιμάσετε αγαπημένες ετικέτες και να γνωρίσετε από κοντά τον κόσμο του κρασιού και τους ανθρώπους του!

 

Ξεναγήσεις

Όλο το διήμερο από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα μπορείτε να συμμετέχετε στις προγραμματισμένες ξεναγήσεις που έχουμε οργανώσει ανά μισή ώρα. Οι άνθρωποι του οινοποιείου με τη βοήθεια εθελοντών θα σας οδηγήσουν στους χώρους συλλογής και επεξεργασίας σταφυλιών, στις δεξαμενές, στους χώρους οινοποίησης, στην υπόγεια κάβα και φυσικά στην περίφημη πινακοθήκη «Μαγικό  Βουνό». Θα μάθετε για την ιστορία του οινοποιείου και ό,τι κάνει ξεχωριστά τα κρασιά που παράγονται εδώ: το κλίμα, το έδαφος, η τεχνογνωσία και η φροντίδα που επιδεικνύουμε στην NICO LAZARIDI. Η τελευταία ξενάγηση της ημέρας θα ξεκινήσει στις 17:30

 

Αρώματα και Γεύσεις

Όλοι οι επισκέπτες το συγκεκριμένο διήμερο μπορούν να δοκιμάσουν τις εμβληματικές τις ετικέτες Château Nico Lazaridi, ενδεικτικές του γευστικού πλούτου του Δραμινού αμπελώνα, του ανερχόμενου και πιο πολλά υποσχόμενου terroir στην Ελλάδα!

Premium Tasting

Ένα ξεχωριστό γευστικό ταξίδι στους premium οίνους της Nico Lazaridi συνοδεία φροντισμένου food pairing που έχει επιμεληθεί η οινολόγος και διευθύντρια marketing του οινοποιείου Φεντερίκα Λαζαρίδη.

Θα πραγματοποιηθούν 4 sessions συνολικά, το Σάββατο και την Κυριακή στις 12:00 και στις 15:00

Διάρκεια: 60 λεπτά, Συμμετοχή: 30€ (για τα μέλη του NLWC 20€), | Απαραίτητη η κράτηση – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας | Στείλτε ονοματεπώνυμο & τηλέφωνο και ημέρα & ώρα του session επιλογής σας στο pr@nicolazaridi.gr

 

Let the music play!

Το Σάββατο θα απολαύσουμε ζωντανά τους “Mary Doutsi & the Swingers” σε δύο σετ γεμάτα αγαπημένα pop τραγούδια των 70s, 80s, 90s καθώς και διασκευές γνωστών ελληνικών τραγουδιών σε jazz και latin ήχους. Την Κυριακή τον ρυθμό θα κρατήσουν ψηλά eclectic μουσικές επιλογές από τον dj Κώστα Γεωργιάδη

 

Click στο Οινοποιείο!

Ο διακεκριμένος φωτογράφος Γιώργος Ζαρζώνης μάς οδηγεί σε μια πρωτότυπη περιήγηση στους χώρους μέσα και έξω από το Château, μαθαίνοντάς μας όσα χρειάζεται να ξέρουμε για να βγάζουμε καλύτερες φωτογραφίες με το κινητό μας. Στο τέλος της διαδρομής, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στα μυστικά της σοκολάτας και τους γευστικούς συνδυασμούς της με το κρασί!

Θα πραγματοποιηθούν 3 sessions συνολικά, 2 το Σάββατο 27/5 και 1 την Κυριακή 28/5

Διάρκεια: περίπου 60 λεπτά | Γκρουπ των 15 ατόμων

Συμμετοχή: Δωρεάν | Απαραίτητη η κράτηση – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας | Στείλτε ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και ώρα στο pr@nicolazaridi.gr

* Πρώτη παρουσίαση: Μην χάσετε την Κυριακή 28/5 στις 13:00 την βιβλιοπαρουσίαση του εμπνευσμένου από την περιοχή της Δράμας νέου λευκώματος «Μαγικό Βουνό», με κείμενα και φωτογραφίες του Γιώργου Ζαρζώνη.

 

Extra somethings

Tonino Vera Pizza NapoletanaΌλο το Σαββατοκύριακο της Δραμοινογνωσίας μπορείτε να απολαμβάνετε αυθεντικές ναπολιτάνικες πίτσες από την Pizzaria Tonino που για το συγκεκριμένο διήμερο θα λειτουργεί στην αυλή του οινοποιείου

Τα μέλη της δραστήριας επιστημονικής ομάδας ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ θα ενημερώνουν για τις δράσεις τους και ειδικότερα για το ΠΑΓΓΑΙΟΡΑΜΑ, τις πιλοτικές εκδρομές που θα αναδείξουν το Παγγαίο, το δικό μας «Μαγικό Βουνό», ως το νέο πολιτιστικό – πεζοπορικό προορισμό της Ελλάδας.

Γνωρίστε τις πολλές ποικιλίες και τα βραβευμένα με διεθνείς διακρίσεις βιολογικά προϊόντα μελιού της Παρανέστιας Γης «Το Μέλι της Αρκούδας». Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος θα… κολλήσετε!

Στο χώρο της υπόγειας κάβας, θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Τσιπουρίδη, του γεωπόνου της Nico Lazaridi, που αποτυπώνουν στιγμιότυπα από την καθημερινότητα του οινοποιείου και τον κύκλο ζωής της αμπέλου.

Μαζί μας θα είναι το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο, με περισσότερα από 60 Διεθνή Βραβεία Ποιότητας & Γεύσης το νερό Θεόνη, επίσημος συνεργάτης του οινοποιείου.

 

The Wine Zoo

Στην όμορφη πίσω αυλή του οινοποιείου και με θέα τους αμπελώνες το νέο κτίριο The Wine Zoo είναι το σημείο όπου καταλήγουν όλες οι ξεναγήσεις. Εδώ θα βρείτε το πωλητήριο του οινοποιείου όπου θα μπορείτε να προμηθευτείτε σε ειδικές τιμές οίνους της επιλογής σας και special πακέτα και συνδυασμούς που φτιάξαμε ειδικά για το διήμερο της ΔραμΟΙΝΟγνωσίας.

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Σάββατο 27/5/2023

*11:00-18:00:  Ξεναγήσεις ανά μισάωρο & Γευστικές Δοκιμές / Όλο το διήμερο μπορείτε να συμμετέχετε στις προγραμματισμένες ξεναγήσεις που έχουμε οργανώσει ανά μισή ώρα.

*12:00 -13:00: Premium Experience / Ένα ξεχωριστό γευστικό ταξίδι στους premium οίνους της Nico Lazaridi με food pairing που έχει επιμεληθεί η οινολόγος και διευθύντρια marketing του οινοποιείου Φεντερίκα Λαζαρίδη.

*13:00 – 14:00: «Click στο οινοποιείο» με τον Γιώργο Ζαρζώνη / Όσα χρειάζεται να ξέρουμε για να βγάζουμε καλύτερες φωτογραφίες με το κινητό μας. Στο τέλος, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στα μυστικά της σοκολάτας και τους γευστικούς συνδυασμούς της με το κρασί!

*14:00- 15:00: Live με τους “Mary Doutsi & the Swingers”/ Συναυλία με αγαπημένα pop τραγούδια των 70s, 80s, 90s καθώς και διασκευές γνωστών ελληνικών τραγουδιών σε jazz και latin ήχους

*15:00 – 16:00: Premium Experience (2ο session)

*16:00- 17:00: «Click στο οινοποιείο» με τον Γιώργο Ζαρζώνη (2ο session)

*17:00 – 18:00: Live με τους “Mary Doutsi & the Swingers” (2ο session)

 

Κυριακή 28/5/2023

*11:00-18:00:  Ξεναγήσεις ανά μισάωρο & Γευστικές Δοκιμές

*12:00 -13:00: Premium Experience

*13:00 – 14:00: Βιβλιοπαρουσίαση / Πρώτη παρουσίαση του εμπνευσμένου από την περιοχή της Δράμας νέου λευκώματος με τίτλο «ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ» σε κείμενα και φωτογραφίες του Γιώργου Ζαρζώνη.

*14:00- 18:00: DJ set με τον Κώστα Γεωργιάδη

*15:00 – 16:00: Premium Experience (2ο session)

*16:00- 17:00: «Click στο οινοποιείο» με τον Γιώργο Ζαρζώνη

 

Όλο το διήμερο: Νερό Θεόνη, Pizzaria Tonino, Οψόμεθα εις Φιλίππους, «Το Μέλι της Αρκούδας», έκθεση φωτογραφίας Νίκου Τσιπουρίδη


MAGNUM ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Κατά τη διάρκεια του διημέρου 27 και 28 Μαΐου ανεβάστε post και stories από το οινοποιείο και κάντε mention τη σελίδα μας στο Facebook ή το Ιnstagram .

Η ανάρτηση που θα έχει την Τρίτη 30 Μαΐου τα περισσότερα likes

θα κερδίσει μια φιάλη magnum!


Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία, επικοινωνήστε  στα τηλ. 25210-82049-50 & 6958002327 (Δευτέρα – Παρασκευή, 9-5) και στα email: info@nicolazaridi.gr & pr@nicolazaridi.gr