• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |
Οινοτουρισμός στο Οινοποιείο Château Νico Lazaridi

Οινοτουρισμός στο Οινοποιείο Château Νico Lazaridi

Το οινοποιείο στην Αγορά Δράμας είναι ανοικτό για ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές (Οινοτουρισμός) καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι

 

Tο προσωπικό του οινοποιείου είναι διαθέσιμο σε καθημερινή βάση να ξεναγήσει κάθε επισκέπτη στους χώρους οινοποίησης και ωρίμασης αλλά και να τον οδηγήσει σε γοητευτικές γευστικές περιπλανήσεις, δοκιμάζοντας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο δραμινός αμπελώνας!

 

Μεμονωμένοι οινόφιλοι αλλά και οργανωμένα γκρουπ μπορούν πλέον να προγραμματίσουν την ξενάγησή τους στα ελληνικά ή αγγλικά στο τηλέφωνο 25210-82049-51 και στο e-mail info@nicolazaridi.gr. ενώ υπάρχει και δυνατότητα προαγοράς της επίσκεψης και της γευσιγνωσία στο επίσημο e-shop του οινοποιείου www.thewinezoo.gr!

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

 

Το οινοποιείο μας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι ασφαλές και οι επισκέπτες του προστατευμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης και της γευστικής δοκιμής.

 

Έχοντας μεριμνήσει για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων ασφαλούς περιήγησης και γευσιγνωσίας, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε κάθε επισκέπτη, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού – Covid19.

 

– Για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, η NICO LAZARIDI τηρεί αρχείο επισκεπτών σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και σε εφαρμογή του άρθρου 9 παρ.2 Θ’ του κανονισμού 679/2016.

– Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για κάθε επισκέπτη. 

– Οι επισκέπτες υποχρεούνται να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου και συνιστάται η συχνή αντισηψία χεριών.

– Η Εταιρεία στο πλαίσιο συμμόρφωσης με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 679/2016 έχει λάβει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την διασφάλιση της ορθής επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

H ξενάγηση πραγματοποιείται στους αμπελώνες δίπλα στο οινοποιείο Château Nico Lazaridi, στους χώρους παραγωγής – εμφιάλωσης, στην κάβα και στην Πινακοθήκη Μαγικό Βουνό.

Διάρκεια ξενάγησης: 1 ώρα

Κόστος ανά άτομο: 8€* (παιδιά κάτω των 18 ετών είναι ΔΩΡΕΑΝ)

Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 -15:00

Σάββατο – Κυριακή: 10:00-14:00

ΞΕΝΑΓΗΣΗ + ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ 5 διαφορετικών πακέτων ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ.

Η δοκιμή των κρασιών γίνεται με συνοδεία χειροποίητων προϊόντων φούρνου.

Το κόστος ανά άτομο διαφέρει ανάλογα με το πακέτο (συμπεριλαμβάνεται και το κόστος ξενάγησης).

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά έως 2 ώρες ανάλογα με το πακέτο γευσιγνωσίας

ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για αγορές εντός του οινοποιείου λαμβάνετε ειδικές εκπτώσεις:

Έκπτωση 5€ για κάθε αγορά άνω των 30€,

Έκπτωση -20% για κάθε αγορά άνω των 100€

*Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, από το κόστος των επιλεχθέντων πακέτων γευσιγνωσίας/ξενάγησης, το ποσό των 5€/άτομο διατίθεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης – Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας (αρ. απόφασης 3686/22.05.2015).

Πακέτα γευσιγνωσίας

Βασικό

Χρυσός Λέων Chardonnay

Χρυσός Λέων Cabernet Sauvignon

Château Nico Lazaridi Λευκό

Rosé Νίκο Λαζαρίδη

Château Nico Lazaridi Ερυθρό

 

50ml./ποτήρι: 10€
100 ml./ποτήρι: 15€

Ασημένιο

Château Nico Lazaridi Λευκό

Cavalieri Lazaridi Λευκό

Rosé Νίκο Λαζαρίδη

Château Nico Lazaridi Ερυθρό

Cavalieri Lazaridi Ερυθρό

 

50ml./ποτήρι: 15€
100 ml. /ποτήρι: 22€

Χρυσό

Château Nico Lazaridi Λευκό

Μαγικό Βουνό Λευκό

Rosé Νίκο Λαζαρίδη

Château Nico Lazaridi Ερυθρό

Μαγικό Βουνό Ερυθρό

 

50ml./ποτήρι: 18€
100 ml./ποτήρι: 27€

Πλατινένιο

Cavalieri Lazaridi Λευκό

Μαγικό Βουνό Λευκό

Perpetuus Λευκό

Cavalieri Lazaridi Ερυθρό

Μαγικό Βουνό Ερυθρό

Perpetuus Ερυθρό

50ml./ποτήρι: 24€
100 ml. /ποτήρι: 36€

Ειδικό

Δοκιμή 4 με 5 κρασιών από παλαιωμένες εσοδείες, τα οποία ποικίλουν ανάλογα με την διαθεσιμότητα και η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με τις εσοδείες που επιλέγει ο πελάτης.

Το παρόν πακέτο είναι ιδανικό για γκρουπ 4-8 ατόμων. Απαιτείται προκράτηση.

Πληροφορίες

Oι οίνοι της οικογένειας «Château Nico Lazaridi» μπορούν να αντικατασταθούν από την οικογένεια οίνων «Το Μαύρο Πρόβατο».

Όλα τα ανώτερα πακέτα γευσιγνωσίας μπορούν να συνδυαστούν με πρόσθετες ποικιλίες εδεσμάτων (αλλαντικά, τυριά).

Επιπρόσθετο κόστος 7€/ άτομο (απαιτείται προκράτηση). Η δοκιμή των κρασιών γίνεται με συνοδεία προϊόντων φούρνου (κριτσίνια)

Ο χώρος είναι προσβάσιμος για τα άτομα με κινητική αναπηρία. Yπάρχει ανελκυστήρας και προσαρμοσμένος χώρος υγιεινής.

Γευσιγνωσία ανά ποτήρι

ΛΕΥΚΟΙ ΟΙΝΟΙ

Solitaire: 3€/ποτήρι
Cavalieri LAZARIDI: 4€/ποτήρι
Μαγικό Βουνό: 5€/ποτήρι
Perpetuus: 5€/ποτήρι

ΕΡΥΘΡΩΠΟΙ ΟΙΝΟΙ

Solitaire Rosé: 3€/ποτήρι

ΕΡΥΘΡΟΙ ΟΙΝΟΙ

Cavaileri LAZARIDI: 5€/ποτήρι
Μαγικό Βουνό: 6€/ποτήρι
Perpetuus: 6€/ποτήρι

*Οι τιμές αντιστοιχούν σε 50 ml/ποτήρι

Οινοτουρισμός και οι γύρω περιοχές

Ο οινοτουρισμός στην τοπική κοινότητα της Αγοράς, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πόλη της Δράμας, μπορεί να συνδυαστεί με εκδρομές σε μια περιοχή πλούσια σε φυσικά αξιοθέατα και αλλά και δραστηριότητες για μικρού και μεγάλους. Μια τέτοια είναι το Πάρκο Αρπακτικών Ημερόβιων και Νυκτόβιων Πτηνών, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες και να γνωρίσουν από κοντά αετούς, γεράκια και άλλα πτηνά.

Στην πόλη της Δράμας εξερευνήστε το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, μια ειδυλλιακή περιοχή πλούσια σε τρεχούμενα νερά, με λίμνες και καταρράκτες. Δίπλα βρίσκονται οι περίφημες καπναποθήκες, που κατασκευάστηκαν από το 1876 έως και το 1925, σημάδια της οικονομικής ανάπτυξης της Δράμας την συγκεκριμένη εποχή. Περπατήστε στη συνοικία «Βαρώσι» και δείτε από κοντά το «Ακ Μεχμέτ Αγά Τζαμί» κοντά στα βυζαντινά τείχη της πόλης και επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

Λιγότερο από μιας ώρας οδήγηση μακριά βρίσκεται η αρχοντική και πλούσια σε ιστορία και αξιοθέατα Καβάλα. Περιηγηθείτε στην παλιά πόλη, τις γραφικές γειτονιές και το πολυσύχναστο λιμάνι της. Ανεβείτε στην Ακρόπολη και θαυμάστε από κοντά τις Καμάρες (το τοξωτό υδραγωγείο), την Παλιά Μουσική (Τζαμί του Χαλίκ Μπέη) και το εντυπωσιακό Ιμαρέτ.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης μαζί με τον λόφο Καστά και ο διάσημος Λέων του αλλά και η περίφημη περιοχή των Φιλίππων είναι μόνο μερικά χιλιόμετρα μακριά. Μην παραλείψετε ακόμα να δείτε από κοντά τα ξακουστά μοναστήρια της περιοχής αλλά και φυσικά αξιοθέατα όπως το σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη και αυτό της Αλιστράτης.

Αν είστε λάτρης της δράσης και της φύσης, στο νομό Δράμας θα βρείτε ένα πλήθος συναρπαστικών οργανωμένων δραστηριοτήτων, από αλεξίπτωτο πλαγιάς και ράφτινγκ, ως flying fox και αναρρίχηση. Μπορείτε φυσικά να κάνετε μόνοι σας πεζοπορία και ποδήλατο βουνού. Το Φαλακρό όρος με το χιονοδρομικό του κέντρο, το Παρανέστι με το παρθένο του δάσος, αλλά και οι καταπληκτικές παραλίες στα νότια του νομού απέχουν μόνο μερικά λεπτά οδήγησης.