ΧΡΥΣΟΣ ΛΕΩΝ CHARDONNAY

2017
ΠΓΕ ΠΑΓΓΑΙΟ
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Χρυσός Λέων, το όνομά του παραπέμπει σε ένα σπουδαίο, ευγενές προϊόν. Η οικογένεια των Χρυσών Λιονταριών παράγεται στο Οινοποιείο μας Μακεδών στον Πλατανότοπο Καβάλας και αποτελεί μια μοντέρνα σειρά μονοποικιλιακών κρασιών που φέρουν βιδωτό πώμα και “ζωηρή” εμφάνιση.

Για τον οίνο Χρυσός Λέων λευκό επιλέξαμε την δημοφιλέστερη και πλέον αγαπητή ποικιλία του κόσμου για την καλλιέργεια και οινοποίηση της πιο δημοφιλούς εκδοχής του ελληνικού Chardonnay.

Κρασί που χαρακτηρίζεται από διαυγές λεμονοπράσινο. Πλούσιος και φρέσκος αρωματικός χαρακτήρας που θυμίζει κίτρο, ροδάκινο και μάνγκο. Στόμα βελούδινο με ισορροπημένη ευχάριστη οξύτητα με μακρά φρουτώδη επίγευση.

Πίνεται στους 8-100C, συνοδεύοντας θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα, πιάτα ασιατικής κουζίνας και μαγειρευτά πιάτα της Μεσογείου.

Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο.

Ποικιλίες: Chardonnay.

Αμπελώνες Πρόποδες Παγγαίου Όρους.

Καλλιέργεια: Γραμμικοί αμπελώνες εγκατεστημένοι σε μέσης σύστασης εδάφη που εκτείνονται στους πρόποδες του Παγγαίου όρους σε υψόμετρο 200m.

Ημερομηνία τρύγου: Μέσα Αυγούστου ως αρχές Σεπτεμβρίου.

Οινοποίηση–Ωρίμανση: Ακολουθείται η μέθοδος προζυμωτικής κρυοεκχύλισης για 10-18 ώρες.  Κλασσική οινοποίηση λευκού οίνου σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 12-16ΟC.

Οινολογικές Αναλύσεις:
Αλκοολικός Τίτλος: 11.9%
Ολική Οξύτητα: 5.00 g/l
Ανάγοντα Σάκχαρα: 1.59 g/l
pH: 3.4

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:Διαυγές λεμονοπράσινο χρώμα. Πλούσιος και φρέσκος αρωματικός χαρακτήρας που θυμίζει κίτρο, ροδάκινο και μάνγκο. Στόμα βελούδινο με ισορροπημένη ευχάριστη οξύτητα με μακρά φρουτώδη επίγευση.

Φύλαξη–Παλαίωση:Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα:Πίνεται στους 8-10ΟC,συνοδεύοντας θαλασσινά, ψάρια,λευκά κρέατα,πιάτα ασιατικής κουζίνας και μαγειρευτά πιάτα της Μεσογείου.