ΝΤΑΜΑ ΚΟΥΠΑ

2017
ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Ντάμα Κούπα, η βασίλισσα της καρδιάς σας, ένα προϊόν που προσθέτει αξία στην καθημερινότητα μας χωρίς να είναι επιτηδευμένο. Η NICO LAZARIDI μέσα από το Οινοποιείο Μακεδών επεκτάθηκε το 2011 στην παραγωγή πιο ευέλικτων κρασιών που ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα του καταναλωτικού κοινού και αποτελούν την entry level κατηγορία των προϊόντων μας.

Για την παραγωγή του λευκού οίνου Ντάμα Κούπα επιλέχθηκαν οι Ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο-που αποτελεί παγκόσμιο ελληνικό φαινόμενο- Ροδίτης ,Μοσχάτο Αλεξανδρείας και τα κοσμοπολίτικα Chardonnay και Ugni blanc .Στην σοδειά του 2016 ανανεώθηκε η ετικέτα με νέο πίνακα της ζωγράφου Cristine Olga Smith.

Φωτεινό λεμονοπράσινο χρώμα. Ευγενική μύτη που χαρακτηρίζεται από λευκόσαρκα φρούτα και διακριτικά αρώματα ανοιξιάτικων λουλουδιών. Φίνα δομή και ιδιαίτερος χαρακτήρας που εκπλήσσουν ευχάριστα. Δροσερή αρωματική επίγευση. Σερβίρεται στους 8-10°C, συνοδεύοντας ευχάριστα πιάτα Μεσογειακής κουζίνας, ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά και πράσινες σαλάτες.

Τύπος: Λευκός Ξηρός Οίνος

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονίας

Ποικιλίες: Pοδίτης, Μοσχάτο, Aσύρτικο, Chardonnay και Ugni blanc.

Καλλιέργεια: Γραμμικοί αμπελώνες εγκατεστημένοι σε μέσης σύστασης εδάφη.

Ημερομηνία τρύγου: Αρχές Σεπτεμβρίου.

Οινοποίηση–ΩρίμανσηΚλασσική λευκή οινοποίηση σε χαμηλή θερμοκρασία.

Οινολογικές Αναλύσεις:
Αλκοολικός τίτλος: 11.7 %
Ολική Οξύτητα: 5.1 g/l
Ανάγοντα σάκχαρα : 1.93 g/l
pH: 3.4

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα. Ευγενική μύτη που χαρακτηρίζεται από λευκόσαρκα φρούτα και διακριτικά αρώματα ανοιξιάτικων λουλουδιών. Φίνα δομή και ιδιαίτερος χαρακτήρας που εκπλήσσουν ευχάριστα. Δροσερή και διακριτική επίγευση.

Φύλαξη–Παλαίωση: Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 8-10°C, συνοδεύοντας ευχάριστα πιάτα Μεσογειακής κουζίνας, ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά και πράσινες σαλάτες.