ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ROSE

2017
ΠΓΕ ΠΑΓΓΑΙΟ
ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ

Το Μαύρο Πρόβατο ροζέ, ένα όνομα εκκεντρικό για ένα προϊόν που τονίζει τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα του. Πρόκειται για ένα φινετσάτο κρασί που παραπέμπει στα ροζέ κρασιά της Προβηγκίας. Διαθέτει βιδωτό πώμα και trendy εμφάνισή.Παράγεται στο Οινοποιείο Μακεδών στον Πλατανότοπο Καβάλας, ενώ οι αμπελώνες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το οινοποιείο.

Η ιδιαίτερη οινοποίηση του κρασιού Μαύρο Πρόβατο ροζέ ξεκινά με τον πρώιμο τρύγο των σταφυλιών αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο ποικιλιών Syrah & Cabernet Sauvignon .

Χρώμα ανοιχτό ροζ του σολομού με ιώδεις ανταύγειες. Γοητευτική μύτη από ξύσμα εσπεριδοειδών, μάνγκο και άγουρο βερίκοκο. Στόμα βελούδινο και ισορροπημένο με τραγανή οξύτητα. Σερβίρεται στους 8-10ΟC,συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα μεσογειακής κουζίνας  όπως ψητά  ψάρια και κρέατα με βότανα της ελληνικής  γης ,θαλασσινά και ζυμαρικά  με σάλτσα ντομάτας, λαδερά φαγητά,πολύχρωμες σαλάτες,φρούτα και δροσερά επιδόρπια.Μπορείτε ακόμη να το απολαύσετε μόνο του ως απεριτίφ.

Τύπος: Οίνος Ροζέ  Ξηρός.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική ‘Ένδειξη Παγγαίο.

Ποικιλίες: Syrah 70%, Cabernet Sauvignon 30%.

Αμπελώνες: Πρόποδες Παγγαίου Όρους.

Καλλιέργεια: Γραμμικοί αμπελώνες εγκατεστημένοι σε μέσης σύστασης εδάφη που εκτείνονται στους πρόποδες του Παγγαίου όρους σε υψόμετρο 200m.

Ημερομηνία τρύγου: Αρχές Σεπτεμβρίου.

Οινοποίηση–Ωρίμανση: Η ροζέ οινοποίηση ξεκινά με τον πρώιμο τρύγο των σταφυλιών των ποικιλιών Syrah και Cabernet Sauvignon. Η μικρή σε χρονική διάρκεια παραμονή των στέμφυλων και του χυμού στο πιεστήριο διαμορφώνει το χρώμα του κρασιού. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες.

Οινολογικές Αναλύσεις:
Αλκοολικός τίτλος: 12.3% vol
Ολική Οξύτητα:  5.55 g/l
Ανάγοντα σάκχαρα: 2.65 g/l
PH: 3.23

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:Χρώμα ανοιχτό ροζ του σολομού με ιώδεις ανταύγειες. Γοητευτική μύτη από ξύσμα εσπεριδοειδών, μάνγκο και άγουρο βερίκοκο. Στόμα βελούδινο και ισορροπημένο με τραγανή οξύτητα.

Φύλαξη–Παλαίωση:Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα:Σερβίρεται στους 8-10ΟC.Συνοδεύει ιδανικά  πιάτα μεσογειακής κουζίνας  όπως ψητά ψάρια και κρέατα με βότανα της ελληνικής γης ,θαλασσινά και ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας, λαδερά φαγητά ,πολύχρωμες σαλάτες,φρούτα και δροσερά επιδόρπια.Μπορείτε ακόμη να το απολαύσετε μόνο του ως απεριτίφ.