γιαλούδα λευκός

ΓΙΑΛΟΥΔΑ ΛΕΥΚΟ

2016
Ποικιλιακός/ Οίνος Λευκός Ξηρός

Η νεράιδα του νησιού των ανέμων, η Γιαλούδα, χαρίζει το όνομα της   σε αυτό το λευκό  κρασί  που παράγεται από τις ποικιλίες Ασύρτικο, Βιδιανό και Μοσχάτο Αλεξανδρείας.  Διαθέτει λαμπερό, διαυγές χρώμα και πρασινωπές ανταύγειες. Τα αρώματά του θυμίζουν νότες λεμονιού, αχλαδιού και ώριμου βερίκοκου σε συνδυασμό με αρωματικά βότανα και ορυκτά. Είναι αέρινο με λεπτή οξύτητα και καθαρή φρουτώδη επίγευση. Θα συνοδέψει ιδανικά ψητά ψάρια και λαχανικά, θαλασσινά, λαδερά πιάτα μεσογειακής κουζίνας, ποικιλίες ορεκτικών και δροσερές σαλάτες. Σερβίρεται στους 8-10ΟC.

Τύπος: Ποικιλιακός/ Οίνος Λευκός Ξηρός

Ποικιλίες: Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Βιδιανό, Ασύρτικο

Οινοποίηση– Ωρίμαση:  Κλασσική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία 14º C και ωρίμανση στις λεπτές οινολάσπες για τρεις μήνες.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Χαρακτηρίζεται από λαμπερό, διαυγές χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Τα αρώματα του θυμίζουν νότες εσπεριδοειδών, αχλαδιού και ώριμου βερίκοκου σε συνδυασμό με αρωματικά βότανα και ορυκτά. Είναι αέρινο με λεπτή οξύτητα και καθαρή φρουτώδη επίγευση.

Οινολογικές Αναλύσεις:
Αλκοολικός τίτλος: 12%
Ολική Οξύτητα: 4,7 g/l
Ανάγοντα σάκχαρα: 2,34g/l
pH: 3,35

Γευστικό ταίριασμα: Απολαύστε το στους 8-10° C με ψητά ψάρια και λαχανικά, θαλασσινά, λαδερά πιάτα μεσογειακής κουζίνας, ποικιλίες ορεκτικών και δροσερές σαλάτες.