ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ SYRAH-MERLOT

2016
ΠΓΕ ΠΑΓΓΑΙΟ
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Το Μαύρο Πρόβατο, ένα όνομα εκκεντρικό για ένα προϊόν που τονίζει τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα του. Η νεοκοσμήτικη φιλοσοφία του διαφαίνεται τόσο από το βιδωτό του πώμα,την trendy εμφάνισή του αλλά και την φρεσκάδα που το χαρακτηρίζει. Παράγεται στο Οινοποιείο Μακεδών στον Πλατανότοπο Καβάλας ενώ οι αμπελώνες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το οινοποιείο.

Για το Μαύρο Πρόβατο ερυθρό επιλέξαμε τις ποικιλίες Syrah και Merlot,που η καλλιέργειά τους στους πρόποδες του Παγγαίου όρους έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα.

Κρασί που χαρακτηρίζεται  από ρουμπινί χρώμα με μωβ ανταύγειες. Διαθέτει αρώματα κερασιού, βιολέτας και δαμάσκηνου με βελούδινο στόμα και ευχάριστη μεταλλική επίγευση και αρμονία οξύτητας – τανινών.

Σερβίρεται στους 15-18ΟC,συνοδεύοντας  κόκκινα κρέατα,μαγειρευτά κοκκινιστά,πράσινες σαλάτες και ποικιλία πικάντικων τυριών.

Τύπος:Οίνος Ερυθρός  Ξηρός.

Κατηγορία:Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο.

Ποικιλίες:Syrah 60%, Merlot 40%.

Αμπελώνες:Πρόποδες Παγγαίου Όρους.

Καλλιέργεια:Γραμμικοί αμπελώνες εγκατεστημένοι σε μέσης σύστασης εδάφη που εκτείνονται στους πρόποδες του Παγγαίου όρους σε υψόμετρο 200m.

Ημερομηνία τρύγου: Δεύτερο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου.

Οινοποίηση – Ωρίμανση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση τριών ημερών και ακολούθως κλασσική οινοποίηση ερυθρού οίνου με παραμονή 4-6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Οινολογικές Αναλύσεις:
Αλκοολικός Τίτλος: 13%
Ολική Οξύτητα: 4.5g/l
Ανάγοντα Σάκχαρα: 2,63 g/l
pH: 3,68

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Κρασί που χαρακτηρίζεται  από ρουμπινί χρώμα με μωβ ανταύγειες. Διαθέτει αρώματα κερασιού, βιολέτας και δαμάσκηνου με βελούδινο στόμα και ευχάριστη μεταλλική επίγευση και αρμονία οξύτητας – τανινών.

Φύλαξη – Παλαίωση: Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 5 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 15-18ΟC, συνοδεύοντας  κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά κοκκινιστά,  πράσινες σαλάτες και ποικιλία πικάντικων τυριών.