• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ SYRAH-MERLOT

2022
ΠΓΕ ΠΑΓΓΑΙΟ
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Το Μαύρο Πρόβατο, ένα όνομα εκκεντρικό για ένα προϊόν που τονίζει τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα του. Η νεοκοσμήτικη φιλοσοφία του διαφαίνεται τόσο από το βιδωτό του πώμα,την trendy εμφάνισή του αλλά και την φρεσκάδα που το χαρακτηρίζει. Παράγεται στο Οινοποιείο Μακεδών στον Πλατανότοπο Καβάλας ενώ οι αμπελώνες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το οινοποιείο.

Για το Μαύρο Πρόβατο ερυθρό επιλέξαμε τις ποικιλίες Syrah και Merlot, των οποίων η καλλιέργεια στους πρόποδες του Παγγαίου όρους έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα.

 

Στην ίδια οικογένεια οίνου, ανήκουν Tο Μαύρο Πρόβατο Sauvignon Blanc – Semillon  (Λευκός Ξηρός) και Tο Μαύρο Πρόβατο Ξινόμαυρο – Syrah (Ροζέ Ξηρός)

Τύπος: Οίνος Ερυθρός Ξηρός.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο.

Ποικιλίες: 60% Syrah, 40% Merlot.

Αμπελώνες: Πρόποδες Παγγαίου Όρους.

Οινοποίηση – Ωρίμαση: Kλασσική οινοποίηση ερυθρού οίνου με παραμονή 4-6 μήνες σε κομμάτια ξύλου δρυός.

Οινολογικές Αναλύσεις:
Αλκοολικός Τίτλος: 12,5%
Ολική Οξύτητα: 5,75g/l
Ανάγοντα Σάκχαρα:  2.3g/l

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Ζωηρό ρουμπινί χρώμα με μωβ ανταύγειες. Έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνου και νότες πιπεριού. Βελούδινο στόμα, με μαλακές τανίνες και μια αρωματική, φρουτώδη επίγευση.

Φύλαξη – Παλαίωση: Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 5 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 16-18°C, συνοδεύοντας κόκκινα κρέατα, πικάντικα τυριά και πράσινες δροσερές σαλάτες.