• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

Πως Να Ανοίξετε Μία Φιάλη Κρασιού

 

Μετά από την κατάλληλη φύλαξη και συντήρηση, το άνοιγμα της φιάλης ενός οίνου αποτελεί το σημαντικότερο βήμα για την απόλαυσή του.
Μια λάθος κίνηση ή μια μη κατάλληλη επιλογή, και ο φελλός μπορεί να καταστραφεί και να επηρεάσει την όλη εμπειρία αρνητικά.
Εδώ θα σας δείξουμε πως να ανοίξετε μία φιάλη κρασιού σε 5 απλά και κατανοητά βήματα, χρησιμοποιώντας τον τύπο ανοιχτηριού «φίλος του σερβιτόρου» – ένα στάνταρ “εργαλείο” που χρησιμοποιείται ευρέως στον χώρο της εστίασης.

 

How to open a wine bottle - step 1

Βήμα 1:

Κόψτε το καψύλλιο με τον οδοντωτό μαχαιράκι του ανοιχτηριού ακριβώς κάτω από το στόμιο του λαιμού της φιάλης για να έχετε ένα στήριγμα και για να μη γλιστρήσει το χέρι σας.

 

 

 

 

Hoe to open a bottle - step 2

how to open a wine bottle step 2

Βήμα 2:

Τοποθετήστε τη μύτη της έλικας του ανοιχτηριού στο κέντρο του φελλού και πιέζοντας προς τον φελλό πραγματοποιήστε 5 πλήρεις περιστροφές του ανοιχτηριού ή μέχρι να μείνει μία καμπύλη της έλικας εμφανής.

 

 

 

how to open a wine bottle step 3Βήμα 3:

Χρησιμοποιείστε το πρώτο και κοντό στάδιο του μοχλού στο περιστόμιο της φιάλης για να βγάλετε τον φελλό μέχρι ένα σημείο.

 

 

 

 

how to open a wine bottle - step 4Βήμα 4:

Στη συνέχεια σταθεροποιείστε ολόκληρο τον μοχλό στον περιστόμιο της φιάλης για να αφαιρέσετε πλήρως τον φελλό.

 

 

 

 

How to open a wine bottle - step 5Βήμα 5:

Σκουπίστε τυχόν ιζήματα ή τρυγικούς κρυστάλλους που μπορεί να είχαν κάτσει πάνω στο φελλό και παρέμειναν στην φιάλη κατά την αφαίρεση του.

 

 

 

 

 

Το πιο πρακτικό ανοιχτήρι

a nico lazaridi wine opener

  • Πριν ακόμα επιχειρήσετε να ανοίξετε μία φιάλη κρασιού θα πρέπει να εφοδιαστείτε με το απαραίτητο εργαλείο, έναν απλό ‘φίλο του σερβιτόρου’ ανοιχτήρι.
  • Δεν χρειάζονται υπερβολές με περίπλοκα και φανταχτερά σχέδια και υλικά. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, ο «φίλος του σερβιτόρου» θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με άλλα ανοιχτήρια.
  • Φροντίστε να έχει οδοντωτή λεπίδα για να κόβει με ευκολία το καψύλλιο που έχουν οι φιάλες.
  • Προμηθευτείτε ένα αξιόπιστο ανοιχτήρι από το επίσημο ε-shop της NICO LAZARIDI, www.thewinezoo.gr! Είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επαγγελματιών, κατασκευασμένο στην Ιταλία και ιδιαίτερα εύχρηστο. Κομψό και ελαφρύ, διατίθεται σε διάφορα χρώματα και θα σας βοηθήσει να ανοίξετε και να απολαύσετε τα αγαπημένα σας κρασιά!