• English
  • Ελληνικά
  • 中文 (中国)
  • |

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ

200 χρόνια από το 1821

Στην επέτειο-ορόσημο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 είναι αφιερωμένες οι ετικέτες του λευκού και ερυθρού οίνου ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ που κυκλοφόρησαν φέτος.

Το ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ, το πρώτο ελληνικό icon-wine, πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου 3 δεκαετίες φέρνοντας «επανάσταση» στο οινικό τοπίο της Ελλάδας με την υψηλή του ποιότητα. Τη φιάλη του κάθε χρόνο κοσμούν πρωτότυπα έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καλλιτεχνικές δημιουργίες, εμπνευσμένες για να συνοδέψουν ξεχωριστά την κάθε εσοδεία του “Μαγικού Βουνού”.

Για το 2021 επιλέχθηκαν έργα δύο νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και την Αρχαιότητα με την Επανάσταση με τρόπο μοναδικό.

 

Μαγικό Βουνό Λευκό 2020Από την αρχαιότητα, στο 1821

Για την επέτειο των 200 ετών και το Μαγικό Βουνό Λευκό 2020 επιλέχθηκε η Νίκη της Σαμοθράκης, σύμβολο αγώνα και ελευθερίας με παγκόσμια εμβέλεια.

Το ζωγραφικό έργο έχει φιλοτεχνήσει ο Γιώργος Κόφτης, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά: «Η Νίκη ταξιδεύει πέρα από την πλώρη της, στην εύφορη Μακεδονική ύπαιθρο. Αναδύεται απ’ το νερό, πάνω από την άμπελο. Ταξιδεύει από την Σαμοθράκη στα πέρατα του κόσμου, μεταφέροντας το μήνυμά της, που είναι η αλλαγή, η τόλμη, ο αγώνας, η επανάσταση και τέλος η ίδια η Νίκη. Το μήνυμά της, ανεξίτηλο στο διηνεκές του χρόνου, να εμπνέει εμάς τους ταπεινούς από το χέρι του αγνώστου αρχαίου γλύπτη».

 

«Υπέρ Πίστεως& πατρίδος»A 0.75lt bottle of Magic Mountain Red 2016

Δυο σύμβολα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κοσμούν το Μαγικό Βουνό Ερυθρό του 2016: η περικεφαλαία του στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και το κάλεσμα «Υπέρ Πίστεως» του αρχηγού της Φιλικής Εταιρείας Αλεξάνδρου Υψηλάντη.

Ο δημιουργός του πίνακα, Γιάννης Γυγουρτάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τη σύνθεση αυτή απεικονίζω την αρχή και το τέλος της Ελληνικής Επανάστασης σε ένα κόκκινο περιβάλλον. Το κόκκινο χρώμα αποτελεί και το ουσιαστικό θέμα του έργου: το κόκκινο της φωτιάς, το κόκκινο του αίματος, το κόκκινο της διέγερσης, το κόκκινο της ανατροπής, το κόκκινο της ζωής, το κόκκινο του κρασιού».

 

Οίνος-Σύμβολο

Το ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ είναι το προϊόν – σύμβολο της οινοποιητικής εταιρίας που “έβαλε” την Δράμα ως κορυφαίο σημείο στον οινικό χάρτη, το απαύγασμα της αδιάκοπης αναζήτησης της NICO LAZARIDI για το καλύτερο οινικό αποτέλεσμα.

Προέρχεται από έναν τόπο με πλούσια ιστορία και σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά. Οι αμπελώνες περιβάλλονται προστατευτικά από τα όρη Φαλακρό στα βόρεια και Μενοίκιο στα βορειο-δυτικά ενώ νοτιαοανατολικά «βλέπουν» το χρυσοφόρο Παγγαίο – το Μαγικό μας Βουνό. Το συγκεκριμένο όρος έχει συνδέσει το όνομά του με την Διονυσιακή λατρεία και τον χρυσό των Μακεδόνων βασιλιάδων.

 

*Ο επισκέπτης του οινοποιείου Château Nico Lazaridi στην Αγορά Δράμας μπορεί να δει το σύνολο των έργων που έχουν κοσμήσει στις ετικέτες του Μαγικού Βουνού στην ειδική αίθουσα τέχνης που λειτουργεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Το οινοποιείο είναι ανοικτό για επισκέψεις και γευσιγνωσίες καθημερινά 9-3 και τα Σάββατα 10-2. Περισσότερες πληροφορίες στο 25210-82049 και στο info@nicolazaridi.gr