Λευκοί

Για να επισκεφθείτε αυτό το μέρος του ιστότοπού μας πρέπει να έχετε συμπληρώσει το νόμιμο όριο ηλικίας για κατανάλωση αλκοόλ στη χώρα όπου ζείτε.

Perpetuus

Perpetuus

Οίνος Λευκός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα

Perpetuus που σημαίνει διαρκής, διηνεκής, αέναος. Η NICO LAZARIDI μέσα από τη διαρκή αναζήτηση νέων γευστικών εμπειριών και ποιοτικής υπέρβασης, μετά από πολυετή σχεδιασμό και συνεχείς μικροοινοποιήσεις, δημιούργησε το 2004 δύο νέα προϊόντα σε λευκό και ερυθρό με την λατινική ονομασία Perpetuus.

Η μονοποικιλιακή καταγωγή του Perpetuus λευκό από Semillon, η ωρίμανση σε καινούργια βαρέλια ακακίας και ο ειδικός τρόπος επεξεργασίας το κάνουν μοναδικό με άριστη δομή και αντοχή στο χρόνο.
Κρασί που χαρακτηρίζεται από λαμπερό χρυσό χρώμα με έκδηλο πράσινο ιριδισμό. Αρώματα ώριμων λευκόσαρκων φρούτων και μελιού με νότες  ακακίας  και γιασεμιού. Στόμα  πλούσιο και πολύπλοκο με τραγανή οξύτητα και αρώματα εσπεριδοειδών. Ευχάριστη λιπαρή, ιδιαίτερη  επίγευση με πολυπλοκότητα και διάρκεια. Πίνεται στους 100C, συνοδεύοντας οστρακοειδή, ψάρια με ελαφρές σάλτσες, αυγοτάραχο,  λευκά κρέατα και  λαχανικά με σύνθετες σάλτσες.

διαβάστε περισσότερα
Μαγικό Βουνό

Μαγικό Βουνό

Οίνος Λευκός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα

Το Μαγικό Βουνό -μυστηριακό ως προς το όνομά του παραπέμπει στο χρυσοφόρο Παγγαίο όρος που υψώνεται επιβλητικό απέναντι από το Οινοποιείο Château Νico Lazaridi και συνδέεται με τον ιστορικό θησαυρό της Διονυσιακής λατρείας, την αναζήτηση θησαυρών από τον Μέγα Αλέξανδρο και αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών μεταξύ ανατολής και δύσης εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το Μαγικό Βουνό λευκό, που παράγεται από Sauvignon Blanc, από την πρώτη του κυκλοφορία το 1993 και ως σήμερα θεωρείται ένα προϊόν που χαρακτηρίζει την ποιότητα της NICO LAZARIDI. Αναζητείται φανατικά κάθε χρόνο όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τη μοναδική συλλεκτική φιάλη του, που αλλάζει το εικαστικό της θέμα από σοδειά σε σοδειά.

Κρασί που χαρακτηρίζεται από διαυγές λεμονί χρώμα με χρυσές ανταύγιες, που φανερώνει την πρότερη εξάμηνη ωρίμανσή του σε δρύινα βαρέλια. Mύτη πολύπλοκη με αρώματα από πράσινο μήλο, μάνγκο και αχλάδι με φυτικές νότες από βασιλικό και κομμένο γρασίδι. Έχει πληθωρικό, μεστό στόμα, όγκο, λιπαρότητα, έντονη οξύτητα και μακρά επίγευση. Πίνεται στους 10-12οC, συνοδεύοντας θαλασσινά, λιπαρά ψάρια, καπνιστό σολομό, λευκά κρέατα και πουλερικά με ελαφρές σάλτσες.

διαβάστε περισσότερα
Cavalieri LAZARIDI

Cavalieri LAZARIDI

Οίνος Λευκός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά

To όνομα Cavalieri LAZARIDI παραπέμπει στον τίτλο του Cavaliere που έχει απονεμηθεί σε μέλη της οικογένειας Νίκου Λαζαρίδη, σε αναγνώριση της συμβολής τους στην Ιταλική Δημοκρατία.

Ο συνδυασμός τριών φημισμένων ποικιλιών, του κοσμοπολίτικου Sauvignon Blanc με το Μεσογειακό Ugni Blanc και το ελληνικό Ασύρτικο, δημιουργεί ένα εξαιρετικό λευκό κρασί που αναδεικνύει το τοπικό terroir.

Είναι ένα κρασί με καθαρό λεμονί χρώμα. Τα αρώματα θυμίζουν ανανά, grapefruit, ροδάκινο τα οποία δένουν αρμονικά με γλυκές νύξεις γιασεμιού, άρωμα που φανερώνει το ελαφρύ πέρασμα σε βαρέλι ακακίας. Διαθέτει πλούσιο, γοητευτικό σώμα με δροσερή οξύτητα και επίμονη επίγευση που προϊδεάζουν για μία μακρά και μοναδική εξέλιξη. Σερβίρεται δροσερό στους 8-12οC, συνοδεύει άριστα φρέσκα λαχανικά, μικρά ψάρια και θαλασσινά με όξινες σάλτσες, μανιτάρια, λευκά κρέατα όπως χοιρινό και κοτόπουλο, hummus, sushi.

διαβάστε περισσότερα
Château Nico Lazaridi

Château Nico Lazaridi

Οίνος Λευκός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα

Το πιο γνωστό brand name της NICO LAZARIDI που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία της εταιρίας και της οινολογικής αναγέννησης του Νομού Δράμας το 1987. Ο αμπελώνας, από τον οποίο προέρχεται η πρώτη ύλη, περιβάλει περιμετρικά το ομώνυμο οινοποιείο Château Nico Lazaridi, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με το ανάγλυφο της περιοχής.

Η σύνθεσή του Château Nico Lazaridi λευκό από τις διεθνείς ποικιλίες Sauvignon Blanc και Ugni Blanc σε συνδυασμό με την ελληνική ποικιλία του Μοσχάτου Αλεξανδρείας επιβεβαιώνει την εξαιρετική ποιότητά του. Αποτελεί μέρος της οικογένειας των Château Nico Lazaridi και χαρακτηρίζεται εικαστικά από τα νέα έργα του ζωγράφου Γιάννη Νίκου με θέμα τον χορό των αισθήσεων, συνδυάζοντας την έκσταση και απελευθέρωση που αντιπροσωπεύει ο χορός, με την ουσία του κρασιού.

Διαθέτει λαμπερό χρώμα με έντονες πρασινοκίτρινες ανταύγειες. Έντονα αρώματα λευκόσαρκων και εσπεριδοειδών με νύξεις τροπικών φρούτων και βοτανικά αρώματα. Έντονη οξύτητα, γεμάτο στόμα αρμονικά δεμένο και καθαρή φρουτώδη επίγευση.

Σερβίρεται δροσερό στους 8-12οC, συνοδεύοντας άριστα θαλασσινά, ψάρια, λευκά άπαχα κρέατα και λαδερά μεσογειακής κουζίνας.

διαβάστε περισσότερα
Το Μαύρο Πρόβατο<br>Sauvignon Blanc  – Semillon

Το Μαύρο Πρόβατο
Sauvignon Blanc – Semillon

Οίνος Λευκός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο

Το Μαύρο Πρόβατο, ένα όνομα εκκεντρικό για ένα προϊόν που τονίζει τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα του. Η νεοκοσμήτικη φιλοσοφία του διαφαίνεται τόσο από το βιδωτό του πώμα, την trendy εμφάνισή του αλλά και την φρεσκάδα που το χαρακτηρίζει. Παράγεται στο Οινοποιείο Μακεδών στον Πλατανότοπο Καβάλας, ενώ οι αμπελώνες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το οινοποιείο.

Για το Μαύρο Πρόβατο λευκό επιλέξαμε τις ποικιλίες Semillon και Sauvignon Blanc σε έναν ευχάριστο συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων.

Λαμπερό χρώμα με έντονες πρασινοκίτρινες ανταύγειες. Η πλούσια αρωματική παλέτα του Sauvignon Blanc, με αρώματα όπως κρέϊπ φρούτ, κίτρο και φρεσκοκομμένο γρασιδι δένουν αρμονικά με το πράσινο μήλο και το μέλι από την ποικιλία Semillon. H ωρίμαση με battonage και το Sauvignon Blanc μας χαρίζουν αυτό το κομψό στόμα και η παρουσία του Semillon την τραγανή οξύτητα και τα αρώματα εσπεριδοειδών. Μετταλική επίγευση, που αντανακλά το Μεσογειακό terroir. Σερβίρεται στους 8-10ΟC, συνοδεύοντας θαλασσινά, λευκά άπαχα κρέατα , πράσινες σαλάτες με ελαφρά dressing, λαδερά μεσογειακής κουζίνας και ζυμαρικά με διακριτικές σάλτσες .

διαβάστε περισσότερα
Χρυσός Λέων<br>Chardonnay

Χρυσός Λέων
Chardonnay

Οίνος Λευκός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο

Το όνομά του παραπέμπει σε ένα σπουδαίο, ευγενές προϊόν. Η οικογένεια των Χρυσών Λιονταριών παράγεται στο Οινοποιείο μας Μακεδών στον Πλατανότοπο Καβάλας και αποτελεί μια μοντέρνα σειρά μονοποικιλιακών κρασιών που φέρουν βιδωτό πώμα και “ζωηρή” εμφάνιση.
Για το Χρυσό Λέων λευκό επιλέξαμε την δημοφιλέστερη και πλέον αγαπητή ποικιλία του κόσμου για την καλλιέργεια και οινοποίηση της πιο δημοφιλούς εκδοχής του ελληνικού Chardonnay.
Κρασί που χαρακτηρίζεται από διαυγές κιτρινοπράσινο, λαμπερό χρώμα. Φρουτώδη αρώματα που θυμίζουν εσπεριδοειδή, πεπόνι και ανανά. Πλούσιο και γοητευτικό σώμα, ισορροπημένη γεύση με ευχάριστη οξύτητα. Χαρακτηρίζεται από μακρά φρουτώδη επίγευση, με χαρακτηριστικό άρωμα μάνγκο. Πίνεται στους 8-100C, συνοδεύοντας θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα, πιάτα ασιατικής κουζίνας και μαγειρευτά πιάτα της Μεσογείου.

διαβάστε περισσότερα
Ντάμα Κούπα

Ντάμα Κούπα

Λευκός Ξηρός Οίνος
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονίας

Nτάμα Κούπα, η βασίλισσα της καρδιάς σας, ένα προϊόν που προσθέτει αξία στην καθημερινότητα μας χωρίς να είναι επιτηδευμένο. Η NICO LAZARIDI μέσα από το Οινοποιείο Μακεδών επεκτάθηκε το 2011 στην παραγωγή πιο ευέλικτων κρασιών που ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα του καταναλωτικού κοινού και αποτελούν την entry level κατηγορία των προϊόντων μας.
Για την παραγωγή της  Ντάμας Κούπα λευκό επιλέχθηκαν οι Ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο-που αποτελεί παγκόσμιο ελληνικό φαινόμενο- Ροδίτης ,Μοσχάτο Αλεξανδρείας και τα κοσμοπολίτικα Chardonnay και Ugni blanc .Στην σοδειά του 2016 ανανεώθηκε η ετικέτα με νέο πίνακα της ζωγράφου Cristine Olga Smith.
Κρασί που χαρακτηρίζεται από λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα. Ευγενική μύτη που χαρακτηρίζεται από λευκόσαρκα φρούτα και διακριτικά αρώματα ανοιξιάτικων λουλουδιών. Φίνα δομή και ιδιαίτερος χαρακτήρας που εκπλήσσουν ευχάριστα. Δροσερή και διακριτική επίγευση. Σερβίρεται στους 8-10°C, συνοδεύοντας ευχάριστα πιάτα Μεσογειακής κουζίνας, ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά και πράσινες σαλάτες.

διαβάστε περισσότερα
Sorry, you have to be of legal age to view the site's content.
eXTReMe Tracker