Ερυθροί

Για να επισκεφθείτε αυτό το μέρος του ιστότοπού μας πρέπει να έχετε συμπληρώσει το νόμιμο όριο ηλικίας για κατανάλωση αλκοόλ στη χώρα όπου ζείτε.

Perpetuus

Perpetuus

Οίνος Ερυθρό Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα

Perpetuus που σημαίνει διαρκής, διηνεκής , αέναος. Η NICO LAZARIDI μέσα από τη διαρκή αναζήτηση νέων γευστικών εμπειριών και ποιοτικής υπέρβασης, μετά από πολυετή σχεδιασμό και συνεχείς μικροοινοποιήσεις, δημιούργησε το 2004 δύο νέα προϊόντα σε λευκό και ερυθρό με την λατινική ονομασία Perpetuus.

Η ευγενική καταγωγή του Perpetuus ερυθρό, επιβεβαιώνεται από τις ποικιλίες Sangiovese και Cabernet Sauvignon, οι οποίες δημιουργούν ένα χαρμάνι απίστευτης συμπλοκότητας, με πλήρη αρμονία στο μπουκέτο αρωμάτων και στο σώμα.

Κρασί που χαρακτηρίζεται από βαθύ κόκκινο χρώμα με κεραμιδί ανταύγειες.Αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων του δάσους και βιολέτας με νότες από μπαχάρια όπως μοσχοκάρυδο, κανέλα και μαύρο πιπέρι σε αρμονία με τα αρώματα του ξύλου των δρύινων βαρελιών. Στο στόμα είναι γεμάτο, γενναιόδωρο που ισορροπεί την οξύτητα και διαθέτει ώριμες πυκνές τανίνες. Η επίγευση είναι μακρά, πολύπλοκη με συνεχή εξέλιξη. Σερβίρεται στους 18-20°C, συνοδεύοντας ιδανικά κότσι αρνιού με σαφράν, χοιρινό καρέ με σάλτσα σταφυλιού και ορεινό κυνήγι.

διαβάστε περισσότερα
Μαγικό Βουνό

Μαγικό Βουνό

Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα

Το Μαγικό Βουνό – ένα όνομα, ένας θρύλος, ένα κρασί που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Μυστηριακό ως προς το όνομά του παραπέμπει στο χρυσοφόρο Παγγαίο όρος που υψώνεται επιβλητικό απέναντι από το Οινοποιείο Château Νico Lazaridi και συνδέεται με τον ιστορικό θησαυρό της Διονυσιακής λατρείας, την αναζήτηση θησαυρών από τον Μέγα Αλέξανδρο και αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών μεταξύ ανατολής και δύσης εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Το Μαγικό Βουνό ερυθρό , που παράγεται από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc, από την πρώτη του κυκλοφορία το 1990 και ως σήμερα, παραμένει ένα αξεπέραστο προϊόν, μία γεύση θεία, ευγενική, μυστηριακή που χαρακτηρίζει την ποιότητα της NICO LAZARIDI. Αναζητείται φανατικά κάθε χρόνο όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τη μοναδική συλλεκτική φιάλη του, που αλλάζει το εικαστικό της θέμα από σοδειά σε σοδειά.
Κρασί που χαρακτηρίζεται από έντονο βαθυκόκκινο χρώμα. Καθαρή μύτη με αρώματα φρούτων του δάσους, blueberry, φραγκοστάφυλλο, άγριο σύκο και μαυροκέρασο σε αρμονία με τα αρώματα της γαλλικής βελανιδιάς. Στόμα πλούσιο, βελούδινο και γεμάτο. Ισορροπημένη οξύτητα με μαλακές, πλούσιες τανίνες που οδηγούν σε μακρά επίγευση.
Πίνεται στους 18-20ΟC, συνοδεύοντας κόκκινα κρέατα με περίπλοκες σάλτσες, φτερωτό και ορεινό κυνήγι καθώς και ώριμα πικάντικα τυριά.

διαβάστε περισσότερα
Cavalieri LAZARIDI

Cavalieri LAZARIDI

Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα

To όνομα Cavalieri LAZARIDI παραπέμπει στον τίτλο του Cavaliere που έχει απονεμηθεί σε μέλη της οικογένειας Νίκου Λαζαρίδη, σε αναγνώριση της συμβολής τους στην Ιταλική Δημοκρατία.
Το πρόσφατο δημιούργημα μας είναι ένα ξεχωριστό χαρμάνι, που προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτόπια χαμηλής στρεμματικής απόδοσης που καλλιεργούμε στην Αγορά και τα Πηγάδια Δράμας συνδυάζοντας τις κοσμοπολίτικες ποικιλίες Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon και Merlot με το μεσογειακό Sangiovese.
Ένα κρασί με βαθύ πορφυρό χρώμα και έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, σοκολάτας, κέδρου και ξηρών καρπών με νύξεις βοτάνων. Έχει γεμάτο σώμα με ενδιαφέρουσα λιπαρή οξύτητα και μαλακές τανίνες. Τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης με πιο τονισμένο φρούτο. Η επίγευση έχει διάρκεια, όγκο και πολυπλοκότητα.
Απολαύστε το στους 16-18°C, συνοδεύοντας ώριμα τυριά, κρέατα σχάρας, κόκκινα μαγειρευτά κρέατα και κυνήγι με σύνθετες σάλτσες.

διαβάστε περισσότερα
Château Nico Lazaridi

Château Nico Lazaridi

Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα

Το πιο γνωστό brand name της NICO LAZARIDI που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία της εταιρίας και της οινολογικής αναγέννησης του Νομού Δράμας το 1987. Ο αμπελώνας, από τον οποίο προέρχεται η πρώτη ύλη, περιβάλει περιμετρικά το ομώνυμο οινοποιείο Château Nico Lazaridi, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με το ανάγλυφο της περιοχής.

Η σύνθεσή του Château Nico Lazaridi ερυθρό από τις ποικιλίες Merlot και Cabernet Sauvignon επιβεβαιώνει την τυπικότητα της γεωγραφικής ένδειξής του και την εξαιρετική ποιότητα του. Αποτελεί μέρος της οικογένειας των Château Nico Lazaridi και χαρακτηρίζεται εικαστικά από τα νέα έργα του ζωγράφου Γιάννη Νίκου, με θέμα τον χορό των αισθήσεων, συνδυάζοντας την έκσταση και απελευθέρωση που αντιπροσωπεύει ο χορός, με την ουσία του κρασιού.

Ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από βαθυκόκκινο ρουμπινί χρώμα και αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους που εναλλάσσονται με εκείνα της μόκας και της βιολέτας – χαρακτηριστικό της Δραμινής βιοποικιλότητας. Δομημένο κρασί, με μέτρια οξύτητα και κομψές, νόστιμες τανίνες. Διαθέτει μακρά επίγευση καραμελωμένων φρούτων. Σερβίρεται στους 16-18°C, συνοδεύοντας κρέατα σχάρας, κόκκινα μαγειρευτά κρέατα και κυνήγι με σύνθετες σάλτσες .

διαβάστε περισσότερα
F-εὖ

F-εὖ

Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά

Για μας το F- εὖ αφορά και περιγράφει τον τρόπο ζωής, το ευ ζην. Οτιδήποτε καλό, θετικό και δημιουργικό χαρακτηρίζει την ζωή ενός ανθρώπου, την κουλτούρα του, την προσωπικότητά του.
Ένα κρασί με δύο ετικέτες που συνδυάζουν μια γυναικεία και μια ανδρική φιγούρα που σχεδίασε η ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Andria Thomais .
Αυτό το ξεχωριστό κρασί με την ιδιαίτερη προσωπικότητα, προέρχεται από τους αμπελώνες μας στην Αγορά Δράμας, συνδυάζοντας το κοσμοπολίτικο Merlot και το Grenache Rouge με το μεσογειακό ταπεραμέντο.
Κρασί με φωτεινό ρουμπινί χρώμα και μωβ ανταύγειες που χαρακτηρίζεται από έντονα αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων του δάσους, κερασιού, raspberry και ροδιού που αναμιγνύονται με σύκο και φραγκοστάφυλο. Φρεσκάδα και ζωντάνια στο στόμα με υπέροχο, ζουμερό φρούτο και νότες γλυκών μπαχαρικών. Μαλακές τανίνες και ευχάριστη επίγευση. Σερβίρεται στους 16-18°C, συνοδεύοντας πιάτα πλούσιας μεσογειακής κουζίνας , ψητά λαχανικά, μαγειρευτά και κρεατικά με ελαφρές σάλτσες.

διαβάστε περισσότερα
Το Μαύρο Πρόβατο<br>Syrah – Merlot

Το Μαύρο Πρόβατο
Syrah – Merlot

Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο

Το Μαύρο Πρόβατο, ένα όνομα εκκεντρικό για ένα προϊόν που τονίζει τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα του. Η νεοκοσμήτικη φιλοσοφία του διαφαίνεται τόσο από το βιδωτό του πώμα, την trendy εμφάνισή του αλλά και την φρεσκάδα που το χαρακτηρίζει. Παράγεται στο Οινοποιείο Μακεδών στον Πλατανότοπο Καβάλας ενώ οι αμπελώνες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το οινοποιείο.

Για το Μαύρο Πρόβατο ερυθρό επιλέξαμε τις ποικιλίες Syrah και Merlot, που η καλλιέργειά τους στους πρόποδες του Παγγαίου όρους έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα.

Κρασί που χαρακτηρίζεται από έντονο ερυθρό χρώμα με μωβ ανταύγειες. Διαθέτει μύτη ώριμων κόκκινων φρούτων και δαμάσκηνου από την ποικιλία Merlot που συνδυάζονται ευχάριστα με τα πιο πιπεράτα αρώματα του Syrah. Στόμα πικάντικο, σωματώδες με καλή επίγευση και αρμονία οξύτητας –τανινών. Σερβίρεται στους 15-18°C, συνοδεύοντας κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά κοκκινιστά, πράσινες σαλάτες και ποικιλία πικάντικων τυριών.

διαβάστε περισσότερα
Χρυσός Λέων<br>Cabernet Sauvignon

Χρυσός Λέων
Cabernet Sauvignon

Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία

Το όνομά του παραπέμπει σε ένα σπουδαίο, ευγενές προϊόν. Η οικογένεια των Χρυσών Λιονταριών παράγεται στο Οινοποιείο μας Μακεδών στον Πλατανότοπο Καβάλας και αποτελεί μια μοντέρνα σειρά μονοποικιλιακών κρασιών που φέρουν βιδωτό πώμα και “ζωηρή” εμφάνιση.
Για τον Χρυσό Λέοντα ερυθρό επιλέξαμε την διεθνή ποικιλία Cabernet Sauvignon, που η καλλιέργειά της στους πρόποδες του Παγγαίου όρους έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα.
Κρασί που χαρακτηρίζεται από Κόκκινο λαμπερό χρώμα. Αρώματα γλυκών φρούτων, αγριοκέρασου και πράσινης πιπερίας. Στρογγυλό σώμα, ζωηρές τανίνες και δροσερή επίγευση βοτάνων. Πίνεται στους 16-180C, συνοδεύοντας ευχάριστα ψητά κρέατα και λαχανικά, μαγειρευτά κοκκινιστά, κρέατα και πουλερικά με διακριτικές σάλτσες καθώς και τυριά μέτριας έντασης.

διαβάστε περισσότερα
Ρήγας Κούπα

Ρήγας Κούπα

Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία

Ρήγας Κούπα- ο βασιλιάς της καρδιάς σας, ένα προϊόν που προσθέτει αξία στην καθημερινότητα μας χωρίς να είναι επιτηδευμένο. Η NICO LAZARIDI μέσα από το Οινοποιείο Μακεδών επεκτάθηκε το 2011 στην παραγωγή πιο ευέλικτων κρασιών που ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα του καταναλωτικού κοινού και αποτελούν την entry level κατηγορία των προϊόντων μας.
Για την παραγωγή του Ρήγα Κούπα ερυθρό επιλέχθηκε η διεθνής ποικιλία Merlot & η γηγενής ποικιλία Ξινόμαυρο .
Διαθέτει ρουμπινί χρώμα. Έντονο μπουκέτο κόκκινων φρούτων του δάσους και αποξηραμένου σύκου με νύξεις μπαχαρικών και πιπεριού. Ευχάριστη, ισορροπημένη γεύση με νότες δρυός και μόκας. Τραγανή οξύτητα, μαλακές τανίνες και μακρά ευχάριστη επίγευση. Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο.
Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 18°C, συνοδεύοντας ευχάριστα καθημερινές συνταγές και κόκκινα κρέατα, ψητά με γλυκές ή πικάντικες σάλτσες και ποικιλία τυριών.

διαβάστε περισσότερα
Sorry, you have to be of legal age to view the site's content.
eXTReMe Tracker