Αμπελώνες

Δράμα

Terroir Δράμας
Οι αμπελώνες της NICO LAZARIDI στo Νομό Δράμας περιβάλλονται προστατευτικά από το βουνό Φαλακρό στον Βορρά, το Μενοίκιο όρος, το δυτικό όριο του νομού, ενώ στα νοτιαοανατολικά βλέπουν το Παγγαίο – το Μαγικό μας βουνό- που έχει συνδέσει το όνομά του με την Διονυσιακή λατρεία και την αναζήτηση θησαυρών από τους μεγάλους Μακεδόνες βασιλιάδες.

Εγκατεστημένοι οι αμπελώνες μας σε μια από τις γνωστότερες και ανερχόμενες αμπελουργικές ζώνες της Ανατολικής Μακεδονίας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, βρίσκονται μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων Αγοράς, Πηγαδίων και Αδριανής, καταλαμβάνοντας έκταση 800 στρεμμάτων. Από αυτά τα 650 στρέμματα αποτελούν ιδιόκτητους αμπελώνες και υπάρχουν περίπου 150 στρέμματα παραγωγών συμβεβλημένων με την εταιρεία που εκτείνονται στις ίδιες περιοχές. Ο κεντρικός αμπελώνας, που βρίσκεται περιμετρικά του Οινοποιείου Château Nico Lazaridi, καταλαμβάνει έκταση 350 στρεμμάτων.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι: α) Λευκές: Sauvignon Blanc, Semillon, Ugni Blanc (Trebbiano), Chardonnay, Μοσχάτο Αλεξανδρείας και β) Ερυθρές: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Grenache Rouge και Sangiovese.

Η εταιρία στα 30 χρόνια αμπελουργικής εμπειρίας έχει δοκιμάσει διάφορες τεχνικές ως προς την πυκνότητα φύτευσης και πειραματίστηκε αλλά και πειραματίζεται συνεχώς σε ποικιλιακό επίπεδο στοχεύοντας πάντοτε την μακροπρόθεσμη εφαρμογή τόσο των βέλτιστων καλλιεργητικών μεθόδων αλλά και τον εμπλουτισμό του αμπελώνα με ποικιλίες που θα έχουν ενταχθεί με απόλυτη επιτυχία στο terroir της περιοχής με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη αλλά και διαφοροποίηση των προϊόντων της.

Terroir Δράμας

Παγγαίο – Καβάλα

Terroir Παγγαίου
Η Πιέρια κοιλάδα, στη νότια πλευρά του όρους Παγγαίου που συναντά στα νοτιοανατολικά της το όρος Σύμβολο φτάνοντας μέχρι την παράλια ζώνη του Νομού Καβάλας και τις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα, είναι ένας τόπος ευλογημένος, γνωστός από την αρχαιότητα για το εύφορο έδαφος και κλίμα του. Οι πλαγιές της, που προστατεύονται από τους γύρω ορεινούς όγκους και τα νερά από τον ποταμό Μαρμαρά έδιναν στους κατοίκους πολλές δυνατότητες εκμετάλλευσης της γης και ευνοούσε την παραγωγή σταφυλιών και φρούτων.

Σήμερα στην Πιέρια κοιλάδα βρίσκεται μια από τις γνωστότερες αμπελουργικές ζώνες οινοποιήσιμων και όχι μόνον σταφυλιών και η NICO LAZARIDI έχει εγκαταστήσει τους αμπελώνες της στην εύφορη περιοχή της τοπικής κοινότητας Πλατανοτόπου.

Ο αμπελώνας, που κυριολεκτικά ακουμπά στους πρόποδες του Παγγαίου όρους, καταλαμβάνει έκταση περίπου 80 στρεμμάτων. Η σύνθεσή του αποτελείται από την λευκή ποικιλία Chardonnay και τις ερυθρές ποικιλίες Syrah και Cabernet Sauvignon. Η περιοχή έχει πλούσια παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια, το οινοποιείο συνεργάζεται με αρκετούς παραγωγούς της Πιέριας κοιλάδας με αποτέλεσμα οι παραγωγικές μας ανάγκες να καλύπτονται μέσα από μακροχρόνιες συνεργασίες.

Terroir Παγγαίου

eXTReMe Tracker