Εταιρία

Η NICO LAZARIDI είναι η πρώτη οινοποιητική εταιρία που ιδρύθηκε στον Νομό Δράμας το 1987 από το Νίκο Λαζαρίδη. Η αμπελοοινική παράδοση του τόπου αναβιώνει και τα κρασιά με την ετικέτα Château Nico Lazaridi κερδίζουν πολύ γρήγορα το οινόφιλο κοινό. Είναι εξάλλου ευρύτερα αναγνωρισμένο το γεγονός ότι είμαστε οι πρωτεργάτες στην δημιουργία μιας ολόκληρης οινοποιητικής περιοχής. Το 2000, ένας νέος αμπελώνας, το καινούριο οινοποιείο ΜΑΚΕΔΩΝ στην Καβάλα- στις παρυφές του Παγγαίου Όρους, και νέες ετικέτες που δημιουργούν μοντέρνα κρασιά ποιότητας διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες της εταιρίας.

Μέσα από αυτή την προσπάθεια αναδείξαμε το πλούσιο δυναμικό της περιοχής σε ότι αφορά τους αμπελώνες, αναδείξαμε ικανά στελέχη που δημιούργησαν σπουδαία προϊόντα, ενώ μέσα από την συνύπαρξη των έργων τέχνης εντός του οινοποιείου, μεταφέραμε το μήνυμα ότι το κρασί είναι προϊόν αγάπης, σεβασμού και μακροχρόνιας προσπάθειας.

Σήμερα η εταιρία παράγει περίπου 800.000 φιάλες το χρόνο εκ των οποίων σχεδόν το 30% εξάγεται σε όλες τις ανεπτυγμένες αγορές. Κύριοι στόχοι μας είναι η δημιουργία κρασιών ανώτερης ποιότητας, η ανάπτυξη και ανάδειξη του μακεδονικού αμπελώνα και η σταθερή καταξίωσή μας στον παγκόσμιο οινικό χώρο.

eXTReMe Tracker